2024. május 20., hétfő
LABDARÚGÁS

Karadžić: Eszem ágában sincs lemondani!

Azok után, hogy hétfőn a belgrádi Crvena zvezda Labdarúgóklub igazgató bizottsága felszólította Tomislav Karadžićot, a Szerbiai Labdarúgó-szövetség (FSS) elnökét, hogy 30 napon belül nyújtsa be lemondását, távozzon az FSS éléről és írjon ki új választásokat, megszólalt a kérdésben leginkább érintett is.

Eszem ágában sincs lemondani” – nyilatkozta a Sportalnak, majd hozzátette: – Természetesen jogukban áll, hogy demokratikus úton többséget biztosítsanak és leváltsák az elnököt. Nem érdekelnek az ő spekulációik, hazugságaik. Ezek az emberek mindenre képesek, de én semmitől sem félek. Az első lépés egy demokratikus procedúra, a második lépés, amiről ők beszélnek arról én semmit nem tudok. Őket kellene megkérdezni, hogy mi az, de akik ezt emlegetik, azok csalók és bűnözők, én pedig nem szeretnék találgatni.

Arra a kérdésre, hogy a folyamatos bírálatok és amiatt, hogy állandóan napirenden szerepel a lemondásának benyújtása, fáradt-e, Karadžić ezt felelte: „Nem. Ez inkább szórakoztat.”

A Crvena zvezda a kruševaci Napredak elleni gólnélküli döntetlennel végződő találkozó után a bíráskodást kritizálta és a közgyűlés elnöke, Svetozar Mijailović azt nyilatkozta, hogy „megtárgyaltuk a klubbal kapcsolatos aktuális kérdéseket, s azt a döntést hoztuk meg, hogy követeljük Karadžić távozását az FSS éléről.” Zvezdan Terzić, a Crvena zvezda ideiglenesen megbízott főtitkára azt mondta, a piros-fehérek ezúttal nem fognak elállni a kezdeményezésüktől, mint tették azt tavaly. Mint ismeretes, akkor a szerbiai Szuperliga mérkőzései pár perces késéssel kezdődtek, s hogy ennek vége legyen, Karadžić megígérte, hogy lemond, utána azonban bejelentette, hogy a mandátuma végéig marad az FSS elnöke.

Amíg Terzić azzal törődik, hogyan válthatná le Karadžićot, azzal is foglalkoznia kell, hogy a Szuperliga igazgatója, Vladimir Bulatović az FSS fegyelmi bizottságánál feljelentést tett ellene, mivel a megbízott főtitkár a Napredak elleni találkozó után bement a játékvezetők öltözőjébe és sértegette a bírókat. Terzić három mérkőzésre szóló eltiltásra számíthat, hiszen tavaly a Donji Srem egyik vezetője viselkedett hasonlóan, s akkor a fegyelmi bizottság őt három találkozóra tiltotta el.