2024. május 7., kedd

A C. zvezda hivatalosan is kérte Karadžić lemondását

A belgrádi Crvena zvezda Labdarúgóklub szerdán hivatalosan, írásos formában átadott kérelmet nyújtott be a Szerbiai Labdarúgó-szövetségnek (FSS) és Tomislav Karadžićnak, az FSS elnökének, hogy írják ki a rendkívüli választásokat. A fővárosi klub a hétfői igazgató bizottsági ülés után 30 napos határidőt szabott meg Karadžićnak, hogy lemondjon. A C. zvezda vezetői az indoklásban a hétvégi Napredak–Crvena zvezda (0:0) mérkőzésen tapasztalt bíráskodást jelölték meg.

A beadványt a „Kérelem a rendkívüli választások kiírásra” címet viseli, teljes egészében közöljük.

„Tisztelt Karadžić úr,

Azok után, hogy a 2014. szeptember 15-én megtartott igazgató bizottsági ülésen egyhangúlag olyan döntés született, hogy juttassuk el Önhöz a kérelmünket, amelyben arra kérjük, hogy mint a Szerbiai Labdarúgó-szövetség elnöke, vállalja a felelősséget honi labdarúgás jelenlegi helyzetéért, s a lemondásával kezdeményezze a rendkívüli választások kiírását valamennyi szinten a szerbiai szövetségben.
Azon a véleményen vagyunk, hogy nem kell emlékeztetnünk arra a nyilvános ígéretére, amely az ön szerepvállalását illeti az FSS élén. Úgy gondoljuk, hogy a be nem tartott ígéret közvetlen módon hatással volt a szerb labdarúgás degradálódásához, amely nemcsak az eredményeken látszódik meg, hanem a labdarúgás népszerűségén is, hiszen a nemzeti együttes legutóbbi mérkőzését félig üres lelátó előtt játszotta.

Végezetül még egyszer felszólítjuk, hogy 30 napon belül mondjon le és akadályozza meg a szerb labdarúgás további bukását.
Abban a reményben, hogy ebben a kritikus időszakban megteszi az egyetlen helyes lépést,
Szívélyes üdvözletünket küldjük”
- áll a levélben, amelyet Svetozar Mijailović, a Crvena zvezda Labdarúgóklub igazgató bizottságának megbízott elnöke írt alá.