2024. április 28., vasárnap

Pajtić: Szerbia csődbe jutott

Egy állam, amely hitelt vesz fel ahhoz, hogy kifizesse a nyugdíjakat és a béreket, elméletileg már csődben van, csak senki sem mondja ki, ugyanis a csőd formálisan még nem történt meg és a hatalmon lévők ezt mindenáron el akarják hallgatni, mondta Bojan Pajtić, a Demokrata Párt elnöke Kragujevacon, az Ellenzék ébredése nevű akciójának első állomásán. Mint megjegyezte, megfelelő választ kell találni a csőd kérdésére.

– Nyilvánvaló, hogy azok az emberek, akik Szerbia élén állnak, nincsenek tudatában, hogy mekkora bajban van az állam és a társadalom, valamint, hogy az elmúlt időszakban mennyi hibás lépést tettek – mondta a DP elnöke, valamit a vajdasági kormány elnöke.

Szavai szerint a DP ellenzéki pártként sajtóblokáddal is szembesül, ezért is fontos az az akció, amelyben meglátogatják a szerbiai városokban levő szimpatizánsaikat és tájékoztatják őket céljaikról, terveikről, arról, hogy árnyékkormányt kívánnak alakítani és megfelelő választ kívánnak nyújtani mindazon gonddal szemben, amellyel a társadalom szembesül. Hozzátette, hogy a DP továbbra is a legjobb politikai, gazdasági és kulturális alternatívát támogatja, az európai integrációt, miközben meg akarja őrizni és védeni a nemzet identitástudatát.