2024. április 28., vasárnap
LABDARÚGÁS - SZUPERLIGA

Büszkeségnapi felvonulás vagy labdarúgás?

Ha vasárnap a szerb fővárosban megtartják a büszkeségnapi felvonulást, a Belgrade Pride-ot, úgy a szerbiai Jelen Szuperliga 7. fordulójának összes mérkőzését elhalasztják.

Könnyen megtörténhet, hogy a héten csak a szerdára kiírt Szerb Kupa tizenhatoddöntőjének találkozóit rendezik majd meg, a szerb bajnokság mérkőzéseit későbbre halasztják. Ezt az információt Vladimir Bulatović, a Szuperliga igazgatója is megerősítette a szerbiai lapoknak, aki elmondta, hogy a hetedik forduló sorsa teljes mértékben a büszkeségnapi felvonulástól függ.

„Folyamatos a kommunikációnk a rendőrséggel. Szerdáig, de legkésőbb csütörtökig várjuk a választ, s amint az megérkezik, akkor válik biztossá, hogy lesznek-e szuperligás mérkőzések a hétvégén, vagy a teljes fordulót elhalasztjuk” – mondta Bulatović, aki hozzátette, annak ellenére, hogy a hétvégére kiírt forduló nyolc mérkőzéséből csak hármat rendeznek a fővárosban, ötöt más városokban, a halasztás valamennyi találkozót érint majd, s a forduló új időpontjáról később döntenek.