2024. május 7., kedd

Tudták kit vernek?

Andrej Vučić azt állítja az őt ért brutális rendőri támadás oka a személyazonosságának felfedése volt

Aleksandar Vučić kormányfő fivére, Andrej Vučić cáfolta sajtóban megjelent híreszteléseket, melyek szerint a csendőrök azért verték meg brutálisan őt és két testőrét, mert nem kívánták magukat igazolni a büszkeségnapi felvonulás napján. A kormányfő azt állítja, hogy létezik egy olyan felvétel, melyen látható, hogy fivére megmutatta személyi igazolványát. Andrej Vučić a Tanjug hírügynökségnek küldött nyilatkozatában azt állítja, a brutális támadás oka éppen személyazonosságának felfedése volt. Meggyőződése, hogy a Blic napilap hazug állításaival a Vučić család hírnevét szerette volna lerombolni.

Andrej Vučićot és két testőrét akkor érte támadás, amikor egy, a büszkeségnapi felvonulás miatt lezárt utcába próbáltak bemenni, de a csendőrök nem engedték át őket a biztonsági kordonon. A csendőrök állítólag igazoltatni kívánták a férfiakat, azok azonban állítólag nem mutatták meg személyi igazolványukat. Az állítások szerint a csendőrök ekkor kezdték el ütlegelni a férfiakat, akik súlyosabb sérüléseket szenvedtek. A Blic és a Kurir napilapok értesülései szerint Predrag Mali, Siniša Mali, Belgrád polgármesterének fivére is Andrej Vučić társaságában volt és őt is bántalmazták a csendőrök.

Nebojša Stefanović belügyminiszter megerősítette, hogy vizsgálatot indítanak az Andrej Vučić, Aleksandar Vučić kormányfő fivére elleni támadás ügyében. A csendőröket pedig, akik részt vettek a támadásban, feltehetőleg a nyomozás lezárásáig felfüggesztik munkájukból.