2024. május 5., vasárnap
LABDARÚGÁS

Advocaat számít Subotićra...

... de még nem tudni, a védő visszatér-e a szerb válogatottba

A szerbiai labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya, a holland Dick Advocaat a szerb tájékoztatási eszközök szerint megpróbálja rábírni Neven Subotićot, a dortmundi Borussia védőjét, hogy ismét álljon a nemzeti együttes rendelkezésére. A játékos 13 hónapja nem öltötte magára a címeres mezt, ennek ellenére Advocaat neki is elküldte a meghívót az Örményország, valamint az Albánia elleni 2016-os Eb-selejtezős mérkőzésekre.

Subotić több mint egy évvel ezelőtt úgy döntött, hogy nem kíván a válogatottban szerepelni, s jelezte is, hogy nem fog eleget tenni a nemzeti együttes felkészüléseire szóló meghívókra.

„Beszéltem Mihajlovićtyal, a szövetségi kapitánnyal és arról értesítettem, hogy a következő időszakban a fejlődésem miatt a klubomban az egyéni edzéstervet helyezem előtérbe” – mondta tavaly októberben Subotić a Szerbia–Horvátország (1:1) vb-selejtező-mérkőzés után, amikor nyilvánvalóvá vált, hogy Szerbia nem lesz ott a 2014-es brazíliai világbajnokságon.

Az azonban akkor nem derült ki, hogy Subotić az akkori szövetségi kapitány, Siniša Mihajović személye miatt nem kíván jelen lenni az edzőtáborokban, vagy egyáltalán nem akar szerepelni a szerb válogatottban.

Subotić nem sokkal azután, hogy hátat fordított Mihajlovićnak, súlyos térdsérülést szenvedett, s a műtétje után nemrég tért vissza klubcsapatába, amelyben szeptember eleje óta 540 percet játszott: többek között Bajnokok Ligája mérkőzésen, német bajnokin és a német kupában is szerepelt, s teljesítményével meggyőzte Advocaatot, aki szeretné ha a védő csatlakozna a válogatott kerethez. Subotić nem sok alkalmat kapott Mihajlović idejében, mivel a Sampdoria jelenlegi edzője legtöbbször Matija Nastasićnak és Milan Biševacnak szavazott bizalmat.