2024. május 5., vasárnap
XVII. NŐI KOSÁRLABDA VB, TÖRÖKORSZÁG

Másodikként a nyolcaddöntőbe

Szerbia válogatottja nagy csatában nyert a törökországi női kosárlabda vb 3. fordulójában Kína ellen. A szerb válogatott 65:63 (25:22, 16:12, 8:17, 16:12) arányban győzött, amivel a D csoportban megszerezte a második helyet, így ma a nyolcaddöntőben Kubával csatázhat a legjobb nyolc közé jutásért.

Az első negyedben egyenrangú harc folyt, mindkét csapat vezetett, a legnagyobb előny pedig mindkét oldalon három pontot tett ki. A második negyedben a szerb válogatott egy pillanatra sem adta ki kezéből az előnyt, és a hajrában nyolc pontra növelte, amin Kína egy büntetőből szépített. A nagyszünet után fordult a kocka. Kína 7:0-s sorozattal egyenlített és nagyobbára minimális előnyben volt. Az utolsó játékrészben Szerbia négyszer is egyenlíteni tudott, majd az utolsó két percben 7:3-as részeredménnyel a saját javára fordította a meccs állását. A legeredményesebb Tamara Radočaj volt 19, Milica Dabović 10 gólpasszal, Jelena Milovanović pedig 9 lepattanóval segítette a győzelmet.

BARCELONA – Megejtették a kosárlabda Eurokupa sorsolását, így a Partizan, valamint a Szolnok kosarasai ellenfeleket kaptak az új európai idényre. A Partizan egy csoportban lesz az október 14-én kezdődő sorozatban a litván Lietuvosszal, a török Banvittel, az orosz Karsznij Oktoberrel, az izraeli Hapoellel és a román Asesofttal, míg a Szolnok riválisai az orosz Hamki és Zenit, a török Besiktas, a lett Riga és a ljubljanai Olimpija.