2024. május 3., péntek

Magyar rangadóval folytatódik

Nem volt szerencséje a sorsoláson a két magyar csapatnak, hisz a vízilabda-Euroliga 3. szakaszában összekerült az OSC és a Szolnok, így egyikük nem juthat be a legjobb 12 közé. A meccseket október 29-én és november 12-én tartják meg. Nem lehet kimondottan elégedett a sorozat 2013-as bajnoka, a C. zvezda sem, hisz a rijekai Primorjével került szembe, míg a genovai Pro Recco és a kragujevaci Radnički lovon érezheti magát, hisz mindkettő kimondott esélyesnek számít a zágrábi Mladosttal és a Nagyváraddal szemben.

Azt is tudni lehet már, hogy a két hatos csoportban következő és november 29-én rajtoló szakaszban az A csoportban a címvédő Barceloneta, az olasz Brescia, a görög Olympiakosz, a magyar Eger, valamint a Pro Recco–Mladost és a Radnički–Oradea párharcok győztesei, a B csoportban pedig a Partizan, a horvát Jug, a német Spandau, a török Galatasaray, valamint az OSC–Szolnok és a Primorje–C. zvezda párharcok győztesei szerepelnek. A barcelonai hatos döntőre (2015. május 28–30.) a három-három legjobb jut el. Mivel a Barceloneta biztos továbbjutó, az A csoportban várhatóan az Eger, a Pro Recco és a Radnički hármas viadala várható a két helyért, míg a B csoportban a Jug, valószínűleg a Primorje és a két magyar csapat párharcának továbbjutója rajtol majd a legtöbb eséllyel.

Kisorsolták az Európa-kupa négy csoportját is. Magyar csapat nem érdekelt, az újvidéki Vojvodina pedig Savonában játszik a grúz Ligamus, az orosz Dinamo Asztrahan, a német Hannover és a vendéglátók társaságában. A negyeddöntőbe az első két helyezett jut.