2024. május 20., hétfő
LABDARÚGÁS

Moyesnak túl nagy falat volt a Man. Utd.

Sir Alex Ferguson szerint utódjának, David Moyesnak túl nagy falat volt a Manchester United, ezért kellett mindössze tíz hónap után távoznia a labdarúgócsapat éléről.

A Vörös Ördögöket 26 éven át irányító skót szakember mindeddig nem beszélt honfitársa rövid szerepvállalásáról, azonban önéletrajzi könyvének bővített változatában egy teljesen új fejezetet szánt a fél évvel ezelőtt menesztett Moyes történetére.
"Sosem fogta fel igazán, milyen nagy klubnál dolgozik. Minden egyes vereség egy kalapácsütéssel ért fel számára. Januárban megvásároltuk Juan Matát, ekkor sokan kezdtek reménykedni, de láttam, hogy őt egyre jobban összeszorítják a falak. Borzalmas szezon volt, és ez sajnos az állásába került" - írja Ferguson.
A Manchester United az elmúlt idényben csak a hetedik helyen zárt, ez a klub történetének leggyengébb Premier League-teljesítménye volt.
Ferguson a könyvben cáfolta azt a híresztelést, miszerint egyedül döntött volna Moyes személyével kapcsolatban, ahogy leírja, hosszú és átgondolt folyamat végén jutottak el a skót szakember kinevezéséig.
Moyes távozása után ideiglenesen Ryan Giggs irányította az együttest, amelyet a nyári, brazíliai világbajnokságot követően Louis van Gaal vett át. A holland tréner és stábja több mint 150 millió fontból erősítette meg a keretet, ennek ellenére a gárda jelenleg csak a hatodik, a hátránya pedig tíz pont a listavezető Chelsea-vel szemben.