2024. május 4., szombat

Hivatalosan is civil szervezet

A Segítsük Egymást Vajdaság Facebook közösségi csoport sokak számára ismerős, akcióikról többször beszámoltunk lapunk hasábjain is. Elsősorban gyermekeiket egyedül nevelő édesanyákat, nagycsaládosokat, hátrányos helyzetűeket, időseket, özvegyeket támogatnak. A csoport e hónaptól már hivatalosan bejegyzett civil szervezet, melyet Apró Melinda, Csányi Cseszkó Laura, Gulyás Boglárka és Zapletán Lídia alapítottak, elnöke pedig az eddigi vezető, a magyarkanizsai Budincsevity Angéla, aki a csoport megalakulása óta, azaz 19 hónap alatt több rászoruló családon segített, jótékonysági akciókat szervezett.

– Azért döntöttünk úgy, hogy bejegyeztetjük magunkat mint civil szervezet, mert a pályázatokon keresztül nagyobb mértékben tudunk majd segíteni. Korábban kaptunk bírálatokat amiatt, hogy nincs hivatalos könyvelés, persze én magam mindig jegyezgettem egy füzetbe, hogy mit kaptunk és ajándékoztunk, de így most már, remélem, még nagyobb lesz az emberek bizalma irántunk – mondta az újdonsült elnök asszony.

A szervezet ezután is várja a műanyag flakonokat, amelyek árából élelmiszercsomagot vásárolnak, illetve a ruhaadományokat. Valamint idén decemberben is megtartják a Mikulás-napi rendezvényüket, melyen a terveik szerint ötven csomagot (kétszer annyit, mint tavaly) tudnak majd szétosztani a rászoruló családok gyerekei között.