2024. május 8., szerda
FORMULA-1

Orvosa szerint Schumacher felépülése még évekig eltarthat

Még legalább egy-három évre lehet szüksége a felépüléshez Michael Schumachernek, a németek hétszeres Forma-1-es világbajnokának. Jean-Francois Payen, a grenoble-i klinika aneszteziológus főorvosa otthonában látogatta meg a tavaly decemberben súlyos síbalesetet szenvedett pilótát, és elégedett volt a körülményekkel.
"Michael felesége, Corinna mindent megtesz a javulás érdekében, de továbbra is a türelem a legfontosabb" - hangsúlyozta Payen.
A 45 éves pilóta - aki 2012 végén vonult vissza véglegesen az F1-től - 2013. december 29-én szenvedett síbalesetet a franciaországi Méribelben, súlyos fejsérülése miatt kétszer meg kellett operálni. Mesterséges kómában tartották, és január végén kezdték el fokozatos felébresztését.
A menedzsere, Sabine Kehm június 16-án jelentette be, hogy Schumacher már nincs kómában, és elhagyta a grenoble-i kórházat, majd a rehabilitáció szeptember 9-ig egy lausanne-i kórházban zajlott. Azóta a német versenyzőt otthonában gyógykezelik.
Schumacher pályafutása során 308 futamon vett részt - nála csak a brazil Rubens Barrichello állt többször rajthoz a száguldó cirkuszban -, s rekordnak számító 91 alkalommal diadalmaskodott. A vb-címek mellett csúcstartó a legtöbb első rajtkockát és a versenyben futott leggyorsabb kört tekintve, élen áll az összes szerzett pontok és a legtöbb, egy szezonban aratott győzelmek rangsorában is.