2024. május 8., szerda

Bicaj a gyerekeknek

Három bajmoki családnak ajándékoztak kerékpárokat

Tegnap délután három bajmoki család csemetéit lepte meg Bunford Tivadar, a VMSZ szabadkai szervezetének elnöke egy-egy kerékpárral és egy kis ajándékcsomaggal, amit a Dózsa György Magyar Művelődési Központ udvarán vettek át.

Bunford elmondta, a nemzeti tanácsi választások kampánya során nagyon sok helyszínen ő is megjelent, sok családot meglátogattak, és szinte az elsők között volt Bajmok, ahol úgyszintén több nagycsaládhoz látogattak el.

– Látva, hogy milyen körülmények között élnek a gyerekek, mégis mennyire csillog a szemük, milyen lelkesek és hogy magyarázzák az iskolai élményeket, holott vannak olyanok, akik messze, tanyán élnek, s sáros földutakon mennek mindennap az iskolába. Más gyerekeket az apukájuk hagyott el, s akkor velük találkozva úgy gondoltam, ide vissza kell jönnöm, hogy ezeknek a gyerekeknek egy szép napot szerezzek, hiszen olyan kevés az öröm az életben – mondta Bunford. Mint hozzátette, szegény családból származik, ezért, ha neki gyerekként ilyen élményben lett volna része, sokkal szebb lett volna a gyerekkora, éppen ezért gondolta úgy, hogy ennek a hét gyermeknek megpróbál örömet szerezni, abban a reményben, hogy egy maradandó élmény lesz nekik is.

A Lőkös, a Tóth és a Borsos család csemetéi, összesen hét gyermek vehette át tegnap a kerékpárt, s mindannyian nagyon örültek a szép új bicikliknek.

A Lőkös gyerekek, Krisztina és Krisztián mindennap két kilométert gyalogolnak az iskolába majd haza, ezért, mint mondták, most, hogy van bicajuk, ez nagy segítség lesz, hiszen így nem kell reggel hatkor kelniük, hanem egy kicsivel tovább alhatnak és egyszerűbb meg könnyebb lesz az út az iskoláig, és úgy tervezték, hogy már ma az új kerékpárral mennek iskolába.