2024. május 16., csütörtök

Tízéves a szakszervezetük

Jubileumot ünnepeltek a nyugdíjas belügyi dolgozók

A magyarkanizsai nyugdíjas belügyi dolgozók szakmai szervezete szombaton ünnepelte fennállásának 10. évfordulóját, mely alkalomból ünnepséget szerveztek a Művészetek Háza nagyszínpadán.
A Magyarkanizsa község területén egykor dolgozó, azóta nyugállományba vonult belügyi alkalmazottak körében született meg az elképzelés, hogy a véletlennek köszönhető találkozások helyett szervezetbe tömörüljenek, s így őrizzék a kialakult kapcsolatokat nyugdíjaséveikben is. Bálint István, a szakszervezet elnöke elmondta, hogy tevékenységükhöz tartozik egymás támogatása is.
– A mi szervezetünknek nincs akkora létszáma, hogy önálló jogi személyként működjön, ezért először a szabadkai szakosított szervezethez tartoztunk rövid ideig, most pedig a magyarkanizsai nyugdíjas-egyesület szakosított szervezeteként tevékenykedünk. Az egyesületnek éves terve van, emellett igyekszünk segíteni a kollégáknak. A nyugdíj, ha annyi maradt volna, amennyi eddig volt, az is kevés, ezért próbálunk segíteni a tagok életkörülményein, betegség vagy haláleset előfordulásakor az egyesület készen áll, hogy a családnak segítséget nyújtson. Volt, hogy gyógykezelésre megszerveztük a szállítást. Minden évben május 13-án pedig szervezetten megkoszorúzzuk az eltávozott kollégák sírjait. Általában minden hónap utolsó péntekén találkozunk, egy kávé mellett elbeszélgetünk, esetleg a saját költségünkből néha valamilyen finomság is kerül az asztalra. Úgy látom, a tagok igénylik ezeket a találkozókat, rendszeresen és szívesen jönnek – jegyezte meg a szervezet elnöke.
A jubileumi ünnepségen emlékplaketteket adományoztak az alapító tagoknak, valamint az elmúlt tíz év történéseinek pillanatai villantak fel az erre az alkalomra készült kisfilmben.