2024. május 2., csütörtök
LABDARÚGÁS

Ćurčić az egyedüli jelölt

Savo Milošević, a Szerbiai Labdarúgó-szövetség (FSS) alelnöke a Szerb Kupa negyeddöntőjének sorsolásán (Voždovac–Spartacus, Čukarički–Vojvodina, Rad–Partizan, Radnički (Niš)–Jagodina) azt mondta az újságíróknak, hogy csak egy jelölt van a szerb labdarúgó-válogatott szövetségi kapitányi posztjára, aki nem más, mint a megbízott kapitány, Radovan Ćurčić.

Milošević hozzátette, ezt az ajánlatot előterjeszti majd az FSS végrehajtó bizottságának is. Mint ismeretes, a holland Dick Advocaat a dánok elleni 3:1-es vereség után lemondott, s már a görögök elleni barátságos mérkőzésen Ćurčić, az U21-es válogatott szövetségi kapitánya ült a kispadon, s Szerbia az ő irányításával 2:0-ra legyőzte az F selejtezőcsoport utolsó helyén álló helléneket.

Milošević elismerte, hogy a sorozatos szövetségi kapitány váltás nagy probléma, s ő azt szeretné, ha a szerb válogatott élére hosszabb időre neveznék ki Ćurčićot.

„Kulcsfontosságú probléma, hogy nagyon sűrűn váltjuk a szövetségi kapitányokat, s pont ezért nem tudunk egy rendszert kialakítani. Ćurčić munkássága a korosztályos válogatottal azt bizonyította, hogy tud rendszerben dolgozni, s ezért én őt fogom ajánlani a végrehajtó bizottságnak, amelytől azt várom, hogy elfogadja az ajánlatomat. Ő az egyetlen jelölt, ha nem szavaznak neki bizalmat, egy egészen más helyzet áll elő. Nem vagyok diktátor, s a szakmaiságot figyelembe véve úgy gondolom, hogy ő a legjobb jelölt” - nyilatkozta Milošević.