2024. május 8., szerda
TENISZ

Novakkal a horvátok ellen

Nem lelkesednek a horvát hírportálok szerzői a Đokovićtyal kapcsolatos legújabb hír hallatán. A világelső szerbiai teniszező ugyanis hivatalosan bejelentette, hogy ott lesz a Davis-kupa jövő évi 1. fordulójának márciusi meccsén a horvátok ellen. Korai még azt taglalni, hogy Novakon kívül ki kap még helyet a csapatban, bár tudni lehet, hogy a jelöltek elsősorban Dušan Lajović, Filip Krajinović, Viktor Troicki és Nenad Zimonjić, és azt is, hogy ha a vendégek nem Marin Čilićtyel és Borna Ćorićtyal érkeznek, azonnal kitűzhetik a fehér zászlót.

Időközben, mától vasárnapig, Lille-ben Franciaország és Svájc mérkőzik a Davis-kupáért. Arnaud Clement francia kapitány Jo-Wilfried Tsongát, Gael Monfilst, Richard Gasquet-t és Julian Benneteaut hívta zászló alá, míg Severin Lüthi svájci kapitány Roger Federerre, Stan Wawrinkára, Marco Chiudinellire és Michael Lammerre számít. Az egyetlen talány Federer játéka, hisz a veterán sérülés miatt feladta az évzáró mestertorna vasárnapi döntőjét, és azóta nem is edzett. A meccset salakon játsszák, Federerrel Svájcnak lesz esélye az első serlegre, ha viszont mégsem játszhat, a franciák közelebb állnak a tizedik trófeájukhoz.

A hivatásos teniszezőnők szövetsége (WTA) is megkezdte a hagyományos évi díjak odaítélését. Egyelőre három jutalmazott ismert. Az év párosa az olasz Errani, Vinci kettős, a legtöbbet fejlődött teniszezőnő a kanadai Eugenie Bouchard, az év visszatérője pedig a horvát Mirjana Lučić-Baroni. Az év legjobbjára ma zárul az internetes szavazás, a jelöltek pedig a négy Grand Slam-győztes, Serena Williams, Na Li, Marija Sarapova és Petra Kvitová, valamint a román Simona Halep és a szerb Ana Ivanović, aki a múlt este Dániában, másfél órás színvonalas bemutató meccsen 6:4, 6:4-re legyőzte Serenát.

Györe rutinos hajrái

Györe László bejutott a larnacai negyeddöntőbe, hisz tegnap mindkét játszmában rutinosan lehajrázta az izraeli Tal Goldengorent. A zentai játékos az első szettben 3:4-ről fordított, a másodikban pedig játszmalabdát mentett, majd a rövidítést 7:1-re nyerte. Györe az elődöntőért a 22 éves és a ranglistán 610. brit Richard Gabb-bal mérkőzik. Ivana Jorović tegnap thai riválisát is legyőzte, és elődöntős lett Újdelhiben. A čačaki teniszező a döntőért a ranglistán 176. balkezes orosz Anna Vasziljevával mérkőzik. Sarm es-Sejkben Vojislava Lukić és Nina Stojanović is negyeddöntős. Lukić az elődöntőért az először főtáblás, mindkét oldalon páros kézzel játszó, 17 éves orosz Anna Pribilovával találkozik, míg Stojanović következő ellenfele a ranglistán 876. brit Laura Deigman. A tunéziai Sousse-ban negyeddöntős a szerb Barbara Bonić, aki az elődöntőért a DzalamidzeSzlavikovics meccs továbbjutójával játszik.

ÚJDELHI. – A női ITF-torna negyeddöntőjében: Jorović–Lertpitaksinchai 7:6, 6:0.

LARNACA. – A futures 2. fordulójában: Györe–Goldengoren 6:4, 7:6.

SARM ES-SEJK. – A női ITF-torna 2. fordulójában: Lukić–Csao 6:2, 6:3, Stojanović–Jaeger 6:2, 6:3.

SOUSSE. – A női ITF-torna 2. fordulójában: Bonić–Marfutina 3:6, 7:6, 6:2.