2024. április 28., vasárnap

Családra nevelés

A kishegyesi nagycsaládosok egyesületének az előadássorozata a nyolcadikos diákokat célozza meg

Tegnap a kishegyesi Ady Endre Kísérleti Általános Iskola nyolcadikos tanulói részt vettek Fontányi Andor pszichológus, Topolya és Kishegyes Községek Szociális Védelmi Központja munkatársának előadásán. Ez egy három előadásból álló sorozat első állomása, ami a Kishegyesi Nagycsaládosok Egyesülete (KINCSE) projektumának keretében valósul meg.

– A Bethlen Gábor Alap Zrt.-hez pályázatunk Ahol a család, ott a jövő elnevezésű projektummal. Ennek keretében több előadást bonyolítunk le, idáig Sárcsevics Bea tartott egy előadást ebben a témában, és nagy volt az érdeklődés iránta – mondta el Kerepes Árpád, a KINCSE elnöke, majd arról is szólt, hogy a mostani előadássorozatot a szociális központtal közösen valósítják meg. Kerepes reméli, hogy az előadások segítséget nyújtanak a gyerekeknek, hogy megismerjék a család jelentőségét és a családi értékeket. Az iskolásoknak szánt rész után ismét a felnőttek számára tartanak előadást, Nagycsalád – teljes élet címen, számolt be az elnök.

A család létrejöttét a férfi és nő közti kapcsolat előzi meg, és a nyolcadikosok már közel állnak a párkapcsolathoz, ezért fontos, hogy megismerjék az érzelmekkel, kapcsolatokkal és családdal kapcsolatos dolgokat, mondta el Fontányi Andor. Ezeket a témákat interaktív előadások során ismerhetik meg a nyolcadikos tanulók.

– Osztályonként három előadást fogunk tartani, a mostani a családról, a családi életről szól. Jövő héten az érzelmekről beszélünk majd, konkrétan a szeretetről, a szerelemről és a párválasztásról. A harmadik héten a kolléganőmmel, Nagymélykúti Kiskovács Ildikóval fognak találkozni a gyerekek, az ő előadásának a párkapcsolaton belüli konfliktusok és erőszak lesz a témája – részletezte Fontányi.