2024. április 28., vasárnap

Diákok az I. világháborúról

A XIX. Kárpát-medencei Honismereti Verseny díjazottjai

Az I. világháború volt a témája az Észak-bácskai Magyar Pedagógusok Egyesülete honismereti versenyének, amelyet Szabadkán, a Széchenyi István Általános Iskolában rendeztek meg. A rendezvényről lapunk hétfői számában már beszámolt.

Az alábbiakban a díjazottak listáját közöljük.

A középiskolások kategóriájában az első helyezést a topolyai Dositej Obradović Gimnázium csapata érte el (Mengyán Albert, Német Klaudió, Papp Ágnes), felkészítő tanáruk Pajo Pletikosić.

A második helyezett a szabadkai Kosztolányi Dezső Tehetséggondozó Gimnázium csoportja (Német Tamara, Csőke Boglárka, Sisa Eleonóra), dr. Dévavári Zoltán volt a felkészítő tanáruk.

A harmadik helyen is a Kosztolányi Dezső Tehetséggondozó Gimnázium csapata végzett (Korhecz Réka, Szeles Réka, Szebenyi Zsuzsanna), felkészítő tanár Nagy Tibor volt.

Az általános iskolások kategóriájában az első helyezett a csantavéri Hunyadi János Á. I. csapata lett (Borbély Jácint, Berényi Dorina, Ali Amina, Kecsenovics Kitti),

a felkészítő tanár Agyánszki Máté.

A második helyezést a magyarkanizsai Jovan Jovanović Zmaj Á. I. diákjai érdemelték ki (Hódi Beatrix, Pósa Emma, Szűcs Dóra, Kiss Tímea), Kávai Szabolcs volt a felkészítő tanár.

A harmadik helyezett csapat is magyarkanizsai, a Jovan Jovanović Zmaj Á. I. Ady részlegéből (Pilisi Rebeka, Nyilas Orsolya, Bicskei Nikolett, Kovács Anita), felkészítő tanáruk Fodor Éva.