2024. május 2., csütörtök
TENISZ

Heten még versenyben

A kilenc szerbiai és magyar teniszező közül még heten vannak versenyben a kis tornákon. Györe László két játszmában nyert Larnacában a horvát selejtezős Nino Serdarušić ellen, és a következő körben a 23 éves és a ranglistán 970. német Tobias Simon lesz az ellenfele. A brazíliai Aguacában Nikola Ćaćić az uruguayi Ariel Behartól kapott ki, míg a tunéziai Sousse-ban az első helyen kiemelt Nikola Milojević legyőzte a brit James Marsaleket, és a svájci Luca Margarolival találkozik. Sarm es-Sejkben Miki Janković váratlanul veszített a francia Tom Jomby ellen. Ugyanott a női tornán Vojislava Lukić könnyen verte a holland Inger van Dijkmant, és a 2. fordulóban a litván Justina Mikulskytė következik. Nina Stojanovićnak nem volt könnyű dolga a svájci Imane Maelle Kocherrel, és újabb svájci, Nina Stadler következik, a magyar Totka Noémi pedig a brazil Marcella Alves Pereira Vallét múlta felül, és a következő körben a svájci Corina Jaegerrel játszik. Sousse-ban Barbara Bonić nullára verte a tunéziai Cyrine Ben Cheiket, mint ahogy Antalyában a magyar Jani Réka az orosz Tamara Bizsukovát. Bonić a bosnyák Jelena Simićtyel, Jani pedig a török Ajla Aksuval vagy az olasz Federica Pratival folytatja.

LARNACA. – A futures 1. fordulójában: Györe–Serdarušić 7:5, 6:3.

SOUSSE. – A futures 1. fordulójában: Milojević–Marsalek 6:2, 6:4. A női ITF-torna 1. fordulójában: Bonić–Cheik 6:0, 6:0.

IGUACU. – A futures 1. fordulójában: Behar–Ćaćić 6:3, 7:6.

SARM ES-SEJK. – A futures 1. fordulójában: Jomby–M. Janković 6:3, 6:4. A női ITF-torna 1. fordulójában: Lukić–Van Dijkman 6:2, 6:1, Stojanović–Kocher 7:6, 6:1, Totka–Alves 6:2, 6:0.

ANTALYA. – A női ITF-torna 1. fordulójában: Jani–Bizsukova 6:0, 6:0.