2024. május 3., péntek

Ismét letartóztatták Borislav Novakovićot

A gyanú szerint ő és három társa négymillió euróval károsították meg Újvidék költségvetését

Letartóztatták Borislav Novaković demokrata párti politikust, a párt tartományi frakcióvezetőjét, akit három társával együtt azzal gyanúsítanak, hogy Újvidék város költségvetését négymillió euróval károsították meg. A gyanú szerint több bűncselekményt is elkövettek, amelyekkel lehetővé tették a Borovica transport nevű vállalatnak, hogy az négymillió eurós jogellenes haszonra tegyen szert.

A szervezett bűnözés elleni ügyészség parancsára Belgrádban letartóztatták B. N.-t, aki az újvidéki Városépítési Intézet felelőse és M.D.-t, aki korábban ügyvezetői státusban volt a Városépítési Intézet felelőse, annak alapos gyanújával, hogy hivatali helyzettel való visszaélés bűncselekményét követték el – közölte a Belügyminisztérium.

Rajtuk kívül bekísérték meg D. Ž.-t, a Városépítési Intézet felelősség és Z.B.-t, aki pedig az intézet korábbi felelőse volt, annak gyanújával, hogy 2012 folyamán hivatali helyzetükkel visszaéltek.

Novaković ma a tervek szerint Aleksandra Jerkovval, a DP szóvivőjével Belgrádban sajtótájékoztatót tartott volna, de azt érthető okokból lemondták. Novaković egyébként Újvidék polgármestere is volt, 2000 és 2004 között.

Egy ízben már tavaly is letartóztatták, akkor építési földterületekkel való visszaélésekkel gyanúsították, de később az előzetes letartóztatást megszüntették.