2024. május 9., csütörtök

Ötezer diákjegy kerül forgalomba

Ötezer, három napra szóló állójegyet bocsátanak ki diákok számára a jövő évi, jubileumi, harmincadik Formula–1-es Magyar Nagydíjra.

A fiatalokat szólítjuk meg ezzel az újítással, amellyel hosszú távon az a célunk, hogy kineveljük az F1-es szurkolók új generációját” – mondta a sajtótájékoztatón Gyulay Zsolt, a Hungaroring Sport Zrt. elnök-vezérigazgatója. Hozzátette, a statisztikák szerint jelenleg negyven év körüli a közönség átlagéletkora, ezen szeretnének változtatni némiképpen ezzel az akcióval.

A háromnapos diákjegyek közül az első száz darab 7990 forintba kerül, majd január 31-ig 8990 forintért, ezt követően pedig 9900 forintért lehet hozzájutni – ez az összeg majd a harmada a Magyar Nagydíjra szóló legolcsóbb háromnapos jegyeknek, azaz jelentős kedvezményt jelent a tanulóknak, akik magyar vagy nemzetközi diákigazolvánnyal vehetik igénybe az engedményt. Az első diákjegyet Esztergályos Patrik ifjúsági olimpiai bajnok vívó vette át.

Mindig is szerettem volna eljutni egy F1-es nagydíjra, de nem gondoltam, hogy ilyen gyorsan és váratlanul válik valóra az álmom” – fogalmazott az ifjú bajnok. A jubileumi, harmincadik F1-es Magyar Nagydíjra július 24–26-án kerül sor.