2024. május 4., szombat

„Szebb lesz a karácsonyunk!”

A szabadkai Soroptimist Club ajándékcsomaggal lepte meg a Csonka családot

A szabadkai Soroptimist International Club néhány tagja és a Télapó tegnap ellátogatott a Csonka házaspárhoz és hat gyermekükhöz, akiket gazdag csomaggal leptek meg, hogy – ahogy Bíró Lívia, a szabadkai klub elnöke fogalmazott –, karácsonyra egy kis örömet hozzanak a családnak.

Szuzannának és Antunnak hat gyermeke van, a legidősebb 11 éves, a család legfiatalabb tagja, Viktória pedig négy hónapos.

Nagy Katalin, a klub tagja elmondta, egy rajzpályázaton Csonka Dávidnak a városházát ábrázoló rajzát ítélték a legszebbnek, s a vele való találkozáskor szereztek tudomást arról, hogy Dávid nem csak nagy rajztehetség, de egy igen nagy családból származik, ahol elkel a segítség.

A családot az édesapa tartja el, azonban sajnos nincs állandó munkahelye, ezért műanyagot is gyűjtenek, ebből próbálnak fennmaradni, vagyis igen szerény körülmények között élnek. Az anyuka úgy fogalmazott, ez a segítség sokat jelent nekik, és sokkal szebb karácsonyuk lesz. Elmondta, a legnagyobb problémájuk, hogy nincs áram a házban, azonban ahhoz, hogy ezt rendezni tudják, bizonyos jogi kérdéseket is meg kell oldani, hiszen nem az ő nevükön van az ingatlan. Emellett főleg élelemre és tüzelőre lenne szükségük, és idővel egy nagyobb lakásra is, hiszen a nyolc tagú család most két helyiségben kényszerül élni, az anyuka az egyik szobában a három lánnyal, az apuka a másikban a három fiúval alszik.

A Soroptimist Club tagjai által összeállított csomagban élelmiszer, gyümölcsök, zöldségfélék, tisztálkodási szerek, ruhaneműk vannak, emellett a babának pelenkát, Dávidnak pedig rajzfelszerelést is hoztak, és természetesen az édességek sem maradhattak el.

– Nagyon jó, hogy ennyi mindent kaptunk, kabátot, nadrágot, de főleg az édességnek örülünk, meg hogy eljött a Télapó is – mondta Dávid, aki elárulta, a Télapóval már találkozott korábban is. A család kis rajztehetsége azt is elmondta, hogy szeret házakat, fákat, madarakat és Mikulást is rajzolni, meg persze a városházát, ami szerinte nagyon szép épület, de belülről még nem látta, ezért egyszer szívesen megnézné.

A szabadkai klub tagjai késő délután a Zeneiskolában is tartottak egy karácsonyi akciót, melynek keretében megajándékozták az iskola legtehetségesebb tanulóit.