2024. április 28., vasárnap

Dejan Cukić és a Vegas Show Band

Két fellépő és tűzijáték gondoskodik a vidám évbúcsúztatóról a főtéren

A város az idén is megszervezi a szilveszteri ünnepséget, így az óévtől a budapesti Vegas Showband és Dejan Cukić társaságban búcsúzhatnak azok, akik a főtéren újéveznek, december 28-án pedig a Szabadkai Filharmónia újévi hangversenyére kerül sor.

Maglai Jenő polgármester elmondta, az önkormányzat a főtéri ünnepségre kevesebb, mint egymillió dinárt különített el, s ahogy már megszokhattuk, a koncertek idejére a helyszínen kordont állítanak fel, amelyen belülre sem üveget, sem pirotechnikai eszközöket nem lehet bevinni és a rendre ezúttal is biztonsági emberek ügyelnek majd.

Miroslav Jovančićtól, a Szabadkai Filharmónia elnökétől megtudtuk, december 28-án 20 órai kezdettel kerül sor a hagyományos újévi hangversenyre a városháza dísztermében, melyen az ismert melódiák, többek között Strauss, Puccini, Brahms, Rossini művei csendülnek fel. A koncerten Paskó Csaba vezényel, fellép a Pro Musica Kamarakórusa, illetve két szólistája is lesz a hangversenynek Guzsvány Izabella és Alenka Ponjavić-Vojnić személyében. Az újévi hangversenyre a belépő 2000 dinár, melyet 23-tól lehet megvásárolni.

December 31-én 22 órakor veszi kezdetét a szilveszteri ünnepség, melynek első fellépője a budapesti Vegas Showband lesz. Ágoston Pribilla Valéria, a polgármester művelődéssel megbízott tanácsadója az együttesről röviden elmondta, több mint tíz éve Magyarország vezető partizenekara, repertoárjuk az ’50-es és ’60-as évek rock'n'roll és beat zenéiből, a ’70-es és ’80-as évek disco, funky, latino és a mai modern magyar és külföldi előadók legnagyobb slágereiből áll. Fiatalos lendület, dinamikus színpadkép és fergeteges hangulat jellemzi fellépéseiket.

Dejan Cukić és zenekara a Vegast követően 23.30-tól lép színpadra. Az előadó a sajtótájékoztatón elmondta, nagy megtiszteltetés számára, hogy a város őt kérte fel, hogy az év utolsó napján a szabadkai közönségnek zenélhessen, s reményét fejezte ki, hogy a Szabadkával való barátság a jövőben is folytatódik.

– Az este folyamán a legismertebb dalainkat adjuk elő az elmúlt huszonöt évből, s nagy öröm számomra, hogy nagy számú szerzeményünk lett annyira ismert, hogy egy egész repertoárt tudunk belőle összeállítani. A célunk mindenképpen egy vidám, pozitív hangulatú este – jelentette ki Dejan Cukić.

A koncertet éjfélkor tűzijáték szakítja meg néhány percre, majd a Kék Duna keringő után folytatódik a buli.