2024. május 3., péntek

Karácsony az Izidában

Tegnap délelőtt a Pán Péter Iskoláskor Előtti Intézmény ovisai és óvónői ellátogattak a bácsfeketehegyi Izida Anya- és Gyermekvédelmi Társulat székházába. Kőműves Gizellának, az iskoláskor előtti intézmény igazgatójának kíséretében a község mindhárom ovijából (kishegyesi, bácsfeketehegyi és szeghegyi) érkeztek gyerekek, hogy karácsonyi műsorral és ajándékokkal kedveskedjenek az Izidás fiataloknak, gyerekeknek. A jó hangulatban eltelt találkozó végén az Izidások kézzel készült ajándékokkal viszonozták az ovisok kedvességét.

Már hagyománnyá vált, hogy az ovisok az év végén meglátogatják az Izidát, mondta el lapunknak Papp Julianna, az Izida Anya- és Gyermekvédelmi Társulat elnöke.

– Ez példaértékű dolog, ugyanis a felnőttek már nehezebben változtatják meg véleményüket és fogadják el a fogyatékkal élőket. Ha egészen fiatal korukban megismerik ezeket az embertársaikat, akkor talán másképpen fognak viszonyulni hozzájuk és könnyebben elfogadják őket. Ezért is nagyon örülünk az ovisoknak és nevelőiknek – mondta el Papp, majd arról is beszámolt, hogy igen mozgalmas hétvége áll az Izida előtt.

– Szombaton a gyerekeink Zentára mennek, ahol részt vesznek a Hit és fény 20 éves születésnapján. Szintén szombaton kézműves kirakodóvásár lesz Bácsfeketehegyen, ahová szeretnénk kivinni a gyerekek kézműves alkotásait. Vasárnap Dolinkszy Gábor evangélikus lelkész és az evangélikus egyház képviselői látogatnak el hozzánk. Nagyon értékeljük, hogy felismertek bennünket és immáron az ő látogatásuk is hagyományosnak mondható. Idén először jönnek el hozzánk a Jadran Kézilabdaklub kézilabdázó lányai. Remélem, hogy köztük önkénteseket tudunk toborozni, mert van egy tornatermünk, amit nem használunk ki teljes egészében – mondta el az Izida elnöke.