2024. május 18., szombat
ADORJÁN

Újabb sikeres őszi idényt zárt a Tisza

Az 1049 lakosú Tisza menti falucskában, Adorjánon az idén is folytatódott a labdarúgó-sikersorozat.

Mint ismeretes, az 1952-ben alakult Tisza Labdarúgóklub csapata a legnagyobb sikert a 2012/2013-as idényben érte el, amikor másodszor is megnyerték a Szabadkai Ligát, és a 2013/2014-es idényben a klub történetében először a Tisza-parti gárda vállalta a magasabb rangfokozatot.

Az adorjáni zöld-fehérek Zoran Milidrag edző irányításával sikeresen szerepeltek a Vajdasági Liga keleti csoportjában is, hiszen a csapat az előkelő 6. helyen végzett, és a nyáron történt újabb átszervezések során jogot szerzett a Vajdasági Liga bácskai csoportjában való szereplésre.

Miután a nyár folyamán ismét ligát váltott a Tisza menti kis falu, Adorján labdarúgócsapata, a sikeres szereplés ellenére a nyári szünetben sok változás történt a klubban. Szokatlanul sok, egy csapatra való játékos hagyta el Adorjánt. Szerencsére a vezetőségnek sikerült megfelelő helyetteseket találni, és miután a nyáron a II. liga északi csoportjában szereplő Zentától negyedszer is visszatért Adorjánra Branislav Bulatović sikeredző, alapos munkával készültek az új idényre, a Vajdasági Liga bácskai csoportjában való szereplésre.

A Tisza labdarúgói a nyáron történetük második vajdasági ligás idényét is nagy ambíciókkal kezdték, és annak ellenére, hogy nem ismerték az új liga összetételét, gyorsan alkalmazkodtak a megváltozott körülményekhez, és a Tisza-parti zöld-fehérek az előkelő negyedik helyen zárták az őszi idényt a Vajdasági Liga bácskai csoportjában, ami nagyjából megfelel a várakozásoknak, hiszen az idény elején a táblázat felsőházát tűzték ki célul. Az őszi idényt végül 29 ponttal fejezték be, 8 győzelemmel, 5 döntetlennel és 2 vereséggel, 28:15-ös gólkülönbséggel.

A mögöttük álló idényben főleg a góllövéssel voltak gondok, a védelem szinte minden találkozón helytállt. Néhány hazai mérkőzésen is gyengélkedtek a fiúk, az őszi idényben a topolyai TSC-vel szemben maradtak alul, és váratlanul pontot vittek el a nemesmiliticsiek és a turiaiak is. Ha nem hullajtották volna el ezeket a pontokat, az adorjániak a dobogós helyezést is megpályázhatták volna.

A felnőttcsapat góllövőlistáját Dušan Milenković vezeti 9 góllal, következnek Boran Živković 5, Saša Plavšić 3, Nagy Zoltán és Miodrag Mandić 2-2 góllal. Győri Attila, Boris Maslovar, Andi Thaqi, Ratko Radulović és Bátor Alen 1-1 gólt lőtt.

A Tisza utánpótláscsapata ezen az őszön az Ada–Zenta–Magyarkanizsa községi ligában szerepelt, és ebben az ötcsapatos miniligában 16 ponttal, 12 győzelemmel, 1 döntetlennel és 3 vereséggel, 15:14-es gólaránnyal a harmadik helyen fejezte be az őszi idényt a Tornyos és a Horgos 1911 csapata mögött.