2024. május 17., péntek

Gazdaság

A tartományi kormány felvétele

Tartományi támogatás nagycsaládoknak

Összesen 189 három- és négygyermekes vajdasági család részesült támogatásban lakhatási problémáik megoldása és életkörülményeik javítása érdekében. A tartományi kormány épületében tegnap a támogatá...

Megszülettek a pályázati eredmények

A Prosperitati Alapítvány értesíti a közvéleményt, hogy 2023. október 27-én meghirdetett, falusi házak vásárlását célzó, vissza nem térítendő támogatásra kiírt pályázat, valamint a 2023.

Az infláció megszelídítése

Szerbia gazdasága 2024-ben 3,5 százalékkal bővül, 2025-ben pedig 4 százalékra gyorsul növekedése – szól az Európai Újjáépítési és Fejlesztési Bank (EBRD) májusi prognózisa, melyet tegnap mutattak be Jerevánban, az EBRD éves ülésezése és üzleti fóruma keretében. A jelentés szerint az év első két hónapjának mutatói alapján Szerbia gazdasági tevékenysége gyorsul, az ipari termelés, a kiskereskedelem és a turizmus adatai erőteljes növekedést jeleznek.

Spárgában a jövő!

Szerbiában ideálisak a körülmények a spárga termesztésére, mégsem használják ki a gazdák a jövedelmező lehetőséget – mutatnak rá a szakemberek.  A spárga az alacsony kalóriatartalma és a jótékony hatása miatt igencsak keresett zöldségféle lett a nemzetközi piacon.
A vásári rendezvényt beharangozó sajtótájékoztató részvevői (Fotó: Dancsó Áron)

Ezerkétszáz kiállító egy helyen

Minden eddigit felülmúl a szombaton nyíló 91. újvidéki Nemzetközi Mezőgazdasági Kiállítás. Az idén 1200 kiállító mutatkozik be 40 országból világszerte – hangzott el tegnap, az Újvidéki Vásár Maste...

Milyen újítások várhatók Óbecse községben?

Nemrégiben került közvitára Óbecse község 2024 és 2030 közötti időszakra vonatkozó fejlesztési terve, amelyet Községi Tanács vitat meg, majd a községi képviselő-testület tagjai szavazzák meg. A dokumentum tervezete tartalmazza az önkormányzat fejlesztési irányait és kiemelt céljait a következő hét évre.