2024. május 19., vasárnap

Segítség a tanyákon élőknek

A Rákóczi Szövetség megmozdulása

Hagyományaihoz híven jótékony célú téli gyalogtúrával kezdte az új esztendőt a Rákóczi Szövetség kispiaci helyi szervezete. A behavazott tanyavilágba vittek élelmiszerből, ivóvízből, tartós fogyasztási cikkekből álló segélycsomagokat olyan idős, magányosan élő embereknek, akik a tél beálltával, szerény körülmények között, magukra vannak hagyatva.
A humanitárius akciójukhoz csatlakoztak a tótfalusi Rákóczi Szövetség tagjai, valamint elkísérte és felajánlásaival segítette őket egy szegedi vállalkozó, Makra Péter úr is, aki az interneten szerzett tudomást a megmozdulásról. Január 3-án, szombaton reggel tucatnyi fölmálházott aktivista vágott neki az Ustorka felé vivő dűlőutaknak, hogy a szántásokon, havas tarlókon átvágva segítsen a rászorulókon.
– Civil szervezetünk egyik alappillére a szolidaritás, az elesettek megsegítése. Adományainkat – anyagi támogatás híján – önerőből vesszük meg, és saját magunk juttatjuk el azoknak, akik azt leginkább igénylik. Ezeknek a tanyákon élő, magányos embereknek a csomagjaink sokat jelentenek. De az igazi értéket az adja, hogy társaságot viszünk hozzájuk, és tudatosítjuk bennük: nincsenek egyedül. Odafigyelünk embertársainkra. A gondoskodásért a szemükben van a köszönet. Nem csak karácsonykor – mindig kell adni. Ez a szeretet parancsa, ami működteti a szövetségünket – nyilatkozta Vörös László, a kispiaci Rákóczi Szövetség elnöke.
Ahogy az elmúlt időszakban, úgy az idén is több ízben fognak hasonló, embert próbáló, egész napos túrát szervezni. Sajnos elkel a jótékonykodás, nehéz időket élünk. A szervezők várják további adományozók és jó kondícióban lévő részvevők jelentkezését.