2024. május 2., csütörtök

Támogatás a Magyar Szónak

Kishegyes önkormányzata technikai felszereléssel segíti a lap munkáját

A kishegyesi önkormányzat számára nagyon fontos az anyanyelven történő tájékoztatás, ezért úgy döntött, hogy lapunkat technikai felszereléssel támogatja. Mohácsi Zoltán, Kishegyes község alpolgármestere pénteken fogadta Varjú Mártát, a Magyar Szó főszerkesztőjét, és átadott neki egy korszerű fényképezőgépet, a hozzá tartozó felszereléssel. Ez alkalomból Mohácsi elmondta, hogy számukra fontos, hogy a községbeli emberek saját dolgaikról is tájékozódjanak.

– Kishegyes egy többségében magyarlakta község, ezért nagyon fontos, hogy segítsük az egyetlen vajdasági magyar napilap munkáját. Azt gondolom, hogy az itteni emberek szeretik, ha a hírek róluk is szólnak, szeretnek a különböző rendezvényeinkről, történéseinkről olvasni. Ezért is nagyon fontos számunkra a Topolya–Kishegyes rovat. Elégedett vagyok a lap tavalyi munkájával, szerintem nagyon jó a kommunikáció a helyi tudósító és az önkormányzat, a helyi közösségek, a civil szervezetek, valamint művelődési és sportegyesületek között. Számos projektumunkról, eseményünkről tudósított a Magyar Szó, ezért úgy gondoltuk, hogy javítunk a lap helyi tudósítójának technikai körülményein, és egy szerény ajándékkal megköszöntük a tavalyi együttműködést  – mondta el az alpolgármester, s hozzáfűzte, hogy reméli, ez a sikeres együttműködés az idei évben is folytatódni fog. Meglátása szerint a politikusoknak és a közéleti személyeknek fontos feladatuk, hogy segítsék a magyar médiumoknak működését.

Mohácsi azt is lényegesnek tartotta megemlíteni, hogy a főszerkesztőnővel való találkozás pozitív hozadéka, hogy sikerült megegyezni egy Magyar Szó-élőújság megtartásáról. Korábban az élőújság egy jól bevált rendezvény volt, amely közösségépítő szereppel is bírt, mondta.

Varjú Márta megköszönte az ajándékot, és elmondta, hogy a lapban nagy szerep jut a fényképeknek.

– Példaértékű ez a gesztus, és egyben üzenet is a többi önkormányzat irányába. Számunkra létfontosságú, hogy a Magyar Szó tudósítójának közvetlen kapcsolata legyen az önkormányzattal, és első kézből értesüljünk arról, ami itt történik. Csak így tudjuk méltóképpen és naprakészen visszaadni mindazt, ami a község területén zajlik. Ehhez napjainkban nagy mértékben hozzájárulnak a fényképek is, hiszen a 70 éves Magyar Szó tavaly egy arculatváltáson esett át, az oldalak könnyebben kezelhetővé váltak, és nagyobb hangsúlyt kaptak a fotók. Egy-egy eseményre úgy tudjuk felhívni a figyelmet, hogy megfelelő képpel illusztráljuk, mert az emberek tekintetét először a fénykép ragadja meg – mondta el a főszerkesztőnő.