2024. május 19., vasárnap

Küzdősportok

Ligeti is az olimpián!

Lapunk hétfői számában még úgy fogalmaztunk, hogy a magyar szabadfogású csapatból csak a 65 kg-os Muszukajev Iszmail jutott ki az olimpiára, s kiderült, hogy ez így nagyon nem pontos, mert vasárnap este Ligeti Dániel (125 kg) is csatlakozott hozzá, méghozzá úgy, hogy a párizsi repjegyet érő bronzmeccsen kétvállra fektette a pánamerikai bajnok venezuelai José Diaz Roberttit. Az ötkarikáson tehát öten képviselik Magyarországot, kötöttfogásban Lévai Zoltán (77 kg) és Losonczi Dávid (87 kg), a nőknél Nagy Bernadett (76 kg), szabadfogásban pedig...

Tibilov és Lévai az olimpián

Magyar és szerbiai szempontból is jutott valamennyi öröm az Isztambulban tegnap befejeződött olimpiai világselejtezőn, miután a kötöttfogás 60 kg-ban Georgij Tibilov, 77 kg-ban pedig Lévai Zoltán harcolta ki a bronzérmet, ezzel együtt a párizsi repjegyet. Tibilov a legfontosabb meccsen a román Arnautot győzte le 5:2-re, Lévai pedig 3:0-ra az amerikai Beyt.

Párizs álom maradt

Két győztes meccs után sajnos álom maradt az olimpiára való kijutás Nemes Viktornak, aki két győztes meccs után súlyos vereségbe szaladt bele, és kiesett. A zentaiak 77 kg-os világbajnoka a második...

Négy szerbiai arany

Belgrádban befejeződött az ökölvívó-Európa-bajnokság, amelyen Szerbia végül négy aranyérmet szerzett. A döntőkben a lányok jobban teljesítettek, hiszen a négy meccsből hármat megnyertek, a fiúknál egy aranyérem és két ezüst sikeredett, a további 12 bronz mellett.

Hét szerbiai a döntőben

Az összesen húsz szerbiai elődöntős közül négy női és három szerbiai versenyző harcolta ki a döntőt. A sort ezúttal is Nagy Varga Krisztina (48 kg) nyitotta meg, de nem volt nehéz dolga, mert a megnyert 4:1-es első menet után a bolgár Aszenova sérülés miatt feladta.

A lányok nem tréfáltak!

Kedden a tíz negyeddöntőbe jutott szerbiai ökölvívónő lépett szorítóba a Belgrádban zajló Európa-bajnokságon, és óriási sikerként lehet elkönyvelni, hogy nyolcan győztek, így már valamennyien biztosították az érmet. A sort Nagy Varga Krisztina (48 kg) nyitotta meg, aki a magyarországi Szeleczki Lillát verte meg, elődöntős ellenfele pedig az első kiemelt bolgár Aszenova lesz.