2024. május 5., vasárnap

A vállalkozói kedv serkentéséért

A közéleti vitaestek mellett üzleti képzést is terveznek a Zenben

A zentai Zen klub negyedik közéleti fórumának vendégei a vállalkozásokban és a közösségépítésben rejlő értékek kiaknázási lehetőségeiről folytattak eszmecserét. A beszélgetés résztvevői: Kalmár Elvira, a budapesti Kaptár Közösségi Irodaház és a Maidan Consulting szervezetfejlesztő cég tulajdonosa, Vijatov András, a Zen klub és kávézó tulajdonosa, illetve a Zen-Soda társtulajdonosa, Guzsvány Szilveszter vállalkozó moderálásával, a saját tapasztalataikat ecsetelve igyekeztek választ adni arra, hogy miképpen lehet vállalkozást elindítani és eredményesen működtetni; melyek azok a buktatók, amelyek felmerülhetnek egy vállalkozás során. Többek között szó volt arról is, hogy a vállalkozóknak miképpen kellene viszonyulniuk az alkalmazottaikhoz, ahhoz, hogy eredményesen működjön egy cég.

A csütörtöki est mérföldkőnek is tekinthető a szórakozóhely fórumainak életében, ugyanis a szervezők a továbbra is nyilvános vitafórumok mellett zárt képzések, vállalkozói estek megrendezésének a lehetőségét is felvetették, amelyek céljaként egyrészt a vajdasági fiatalok vállalkozói kedvének a serkentését, a vállalkozások elindításához szükséges ismeretek elsajátítását tűzték ki, másrészt a már működő cégek számára kínálnának lehetőséget együttműködésre, illetve tapasztalatcserére.

– Arra szeretnénk felhívni a vajdasági fiatalok figyelmét, hogy idehaza is adottak a vállalkozásokhoz szükséges körülmények – nyilatkozta Vijatov András, a klub tulajdonosa. Hozzáfűzte, hogy az üzleti fórum szervezői a saját tapasztalataikkal, illetve az általuk meghívott szakemberekkel képesek lesznek segíteni azokon a polgárokon, akiket már régóta foglalkoztat a saját vállalkozás ötlete, valamint azokon az üzletembereken is, akik megakadtak a vállalkozásukban.

Az est folyamán a jelenlévők megismerkedhettek a budapesti Kaptár Közösségi Irodaház által alkalmazott, Európában is viszonylag újnak számító vállalkozásformával, amely szabadúszóknak és kisebb-nagyobb cégeknek egyaránt lehetőséget nyújt arra, hogy együtt, közösségben tudjanak dolgozni.