2024. május 7., kedd

A színház és a jótékonykodás ünnepe

Ma a régi előadások kellékeiből szerveznek árverést az Újvidéki Színházban

Az Újvidéki Színház ma, január 27-én ünnepli fennállásának 41. évfordulóját. A születésnap alkalmából Venczel Valentin, a színház igazgatója nyilatkozott lapunknak.

– Ez a szakma ünnepe, és ebből az alkalomból meghívtuk a Zentai Magyar Kamaraszínházat, a szabadkai Népszínház Magyar Társulatát, valamint a szabadkai Kosztolányi Dezső Színházat, amelyek a születésnap apropóján velünk együtt töltik az évfordulót. Elsősorban nem az emlékezés és a múltba tekintés a cél, hanem a baráti színházakkal a jövőbeni feladatokra összpontosítunk. A Zentai Magyar Kamaraszínház vasárnap telt ház előtt eljátszotta Agatha Christie Egérfogó című művét. Hétfő este a szabadkai Népszínház Magyar Társulata Pozsgai Zsolt művét, a Mindszenty – Szeretlek, Faust című történelmi alapú darabot vitte színpadra. Az ünnepség záróakkordjaként ma, kedd este 7 órakor a szabadkai Kosztolányi Dezső Színház Jelena Bogavac rendezésében Antigoné/Iszméné című művét játssza – mondta az igazgató.
A színház 41. évfordulójára a színészek licitációt szerveznek azokból a kellékekből, amelyeket a régi előadásokban használtak. A 15 tárgyat az Antigoné/Iszméné előadás után árverezi el Elor Emina, Pongó Gábor és Sirmer Zoltán. A bevétel a Veterniki Gyermek- és Ifjúsági Otthon részére fizetik be, az otthon koordinátorával, Ana Vilával való előzetes megbeszélés alapján. A tárgyak kikiáltási ára 100-100 dinár.