2024. április 28., vasárnap

Holnap új kkt-elnökről (is) szavaznak Óbecsén

Pénteken két ülése is lesz az óbecsei képviselő-testületnek: a 9 órakor kezdődő, sorrendben 33. ülésen a helyi képviselők minden valószínűség szerint felmentik tisztségéből Knézi Péter kkt-elnököt, valamint elfogadják Tatjana Avramov (a Fordulat Óbecséért – Miša Vrebalov koalíciós választási lista LDP-s képviselőjének) lemondását. Miután a választási lista következő jelöltje, Dalibor Curnić nem fogadta el a mandátumot, a listáról az őt követő Dragan Volkov lehet a kkt új tagja.

11 órakor ismét káderkérdések lesznek napirenden: Knézi megüresedett székét az eddigi alelnök, Nenad Tomašević (a Fordulat Óbecséért – Miša Vrebalov lista SZMM-es tagja) foglalja majd el, az ő korábbi helyettesi pozíciójára pedig Szilágyi Edit (VMSZ) kerülhet. Ezen az ülésen tervezik felmenteni tisztségükből Galgó Ferenci Andrea oktatással, kultúrával és civil szervezetekkel megbízott tanácstagot és Acsai István helyi közösségekkel és vallási közösségekkel megbízott tanácstagot – előbbi posztjára Stefaniga Csaba (VMSZ), utóbbiéra Tatjana Avramov pályázhat. Tamara Ivanišević volt alpolgármester helyére Kinka Erzsébetet (VMSZ) javasolják.

A holnap menesztendő egykori VMSZ-esek Óbecséért Polgári Csoport néven lettek a hatalmi koalíció része, miután a 2012-es önkormányzati választásokon a Vajdasági Magyar Szövetség azért zárta ki őket a soraiból, mert koalíciós megállapodást kötöttek a Szerb Haladó Párt községi szervezetével.