2024. május 3., péntek
ASZTALITENISZ

Csak Pető jutott a 32 közé

A World Tour-sorozat első tornáján, amelynek a budapesti Tüskecsarnok ad otthon, hat szerbiai játékos szerepelhetett a főtáblán: Pető Zsolt és Aleksandar Karakašević világranglistán helyüknek köszönhetően alanyi jogon a 64 között voltak, míg Marko Jevtović, Erdélyi Annamária, Molnár Mónika és Andrea Todorović a selejtezőcsoportjuk megnyerésével harcolták ki a főtáblán való szereplés jogát. Az első fordulót csak a temerini Pető Zsolt „élte túl”, aki a rajton a finn színekben versenyző Oláh Benedeket győzte le, a legjobb 16 közé azonban már nem sikerült bejutnia, mivel 4:0-ra veszített a lengyel Gorak ellen.

A nőknél a negyedik helyen kiemelt Póta Georgina a rendkívül kellemetlen stílusú osztrák Amelie Soljával csapott össze a legjobb 32 között, és ugyan 0:3-ról még kiegyenlített, a döntő szett riválisáé lett. A 30 éves magyar játékos, a világranglista 14. helyezettje tavaly döntőt játszhatott a magyarországi WT-viadalon.

Eredmények, World Tour sorozat, Budapest, főtábla, 1. forduló (32 közé jutásért), férfiak: Jevtović–Fegerl (osztrák) 0:4, Pető Zs.–Oláh (finnországi) 4:2, Karakašević–Hachard (francia) 2:4, Jakab–Habesohn (osztrák) 4:2, Pattantyús–Ogata (japán) 4:0, Kosiba–Nuytinck (belga) 2:4, Ecseki–Gorak (lengyel) 1:4. 2. forduló: Pető Zs.–Gorak 0:4, Jakab–Konecny (cseh) 3:4, Pattantyús–Brossier (francia) 2:4.

Nők, 1. forduló: Molnár–Matsudaira (japán) 3:4, Todorović–P. Solja (német) 0:4, Erdélyi A.–Madarász 1:4, Pergel–Hirano (japán) 3:4, Lovas–Partyka (lengyel) 1:4, Póta–Chasselin (francia) 4:2. 2. forduló: Póta–A. Solja (osztrák) 3:4, Madarász–Polcanova (osztrák) 1:4.