2024. május 3., péntek

Ingyen uzsonna a középiskolásoknak

A Žarko Zrenjanin Gyógypedagógiai Általános és Középiskola diákjait segíti az Arena pékség

Az Arena pékség adományának köszönhetően február 2-ától kilencven középiskolás diák számára biztosítanak uzsonnát a Žarko Zrenjanin Gyógypedagógiai Általános és Középiskolában. Az uzsonnáztatás Szerbiában csak az általános iskolás diákoknak biztosított, ennek az iskolának a specifikussága miatt azonban már a tavalyi évben sikerült a középiskolás tanulóknak is ingyen ételt biztosítani. Ezek a gyerekek többsége ugyanis nagyon szegény családi körülmények között él. Tavaly a Proleće pékség, az idén pedig az Arena ajánlotta fel a segítségét.

Mint azt Milimir Vujadinović, a Városi Tanács szociális ügyekkel megbízott tagja a tegnapi sajtótájékoztatón és ünnepélyes szerződés aláírás alkalmával hangsúlyozta, tavaly több mint száz, az idén pedig kilencven diák részesül uzsonnában.

– Ezt az akciót 180 nap humanitásnak neveztük el. Azért, mert az iskolaév ennyi napból áll. Amennyiben kiszámoljuk, látjuk, hogy itt összesen 15 500 adag uzsonnáról van szó. Ha ennyi pohár vizet biztosít valaki a rászorulóknak, már az nagyon nagy szó, itt pedig ételről beszélünk. Sajnos ezeknek a gyerekeknek az esetében sokszor ez az uzsonna képezi a fő étkezést a nap folyamán – emelte ki az illetékes.

Dragana Vučković, az iskola igazgatónője a támogatás jelentősége kapcsán kiemelte, hogy ez a gyermekek nemcsak fizikai, hanem szellemi, mentális fejlődését is segíti.

Fitim Çenaj az Arena pékség képviseletében hozzátette, pékségük több akcióban is részt vett már, ez az első alkalom, hogy gyermekeknek segítenek, s ezt a jövőben is szeretnék folytatni.