2024. május 4., szombat

„Hatékonyabb lesz a magyar érdekképviselet”

A VMSZ óbecsei szervezete sajtótájékoztatón mutatta be újonnan kinevezett tisztségviselőit

Kisebbségi politizálást ellenzékből nem lehet hatékonyan folytatni, ezért döntött úgy a Vajdasági Magyar Szövetség óbecsei szervezete, hogy csatlakozik a községi hatalmi koalícióhoz – jelentette ki a VMSZ községi szervezete tegnapi sajtótájékoztatóján Molnár Viktor elnök. Hozzátette azt is: jövőt építeni ugyan csak kompromisszumok árán lehet, de arra különös gondot fognak fordítani, hogy eközben a magyar érdekek ne sérüljenek. A koalíciós szerződésben lefektetett prioritások között az infrastruktúra- és településfejlesztés kiemelt szerepet kapott.

Kinka Erzsébet, Óbecse újonnan megválasztott alpolgármestere új tisztségét olyan szolgálatként és kötelességként éli meg, amelyben az egyik legfontosabb feladatnak a szülőföldön való maradás feltételeinek a megteremtését tekinti – ezeket a feltételeket szerinte elsősorban pályázatok útján lehet biztosítani, és az eredményeket csapatmunkával meg is lehet valósítani.

Szilágyi Edit, a VMSZ eddigi frakcióvezetője ezentúl a községi-képviselő testület alelnöke lesz, ő úgy véli: a politikában természetesek a változások, és a mostaniak jó irányt vettek.

– Merni kell vállalni a kihívásokat. Nekünk ellenzékben is konstruktív volt a hozzáállásunk, és most is tettekkel, nem pedig ígéretekkel akarunk bizonyítani – tette hozzá.

Stefaniga Csabának új, de örömmel vállalt kihívást jelent, hogy a jövőben a községi tanács tagjaként neki kell majd a kultúra, a civil szervezetek és a regionális együttműködés kérdéseivel foglalkozni. Mint elmondta, számára mindenképpen előnyt jelent ebben a feladatban az, hogy két évtizede részvevője és szervezője a kulturális rendezvényeknek, kiváló regionális kapcsolatokat sikerült kiépítenie és számos civil szervezettel dolgozott együtt eddigi pályafutása során.