2024. május 16., csütörtök

Vajdasági termékek a moszkvai vásáron

A február 13-áig tartó moszkvai PRODEXPO élelmiszer-ipari vásáron 39 élelmiszer-ipari és mezőgazdasági vállalat képviseli Szerbiát, közülük tíz vajdasági.

A moszkvai vásáron az orosz és ázsiai üzletemberek nagy figyelemmel kísérik a vajdasági termékeket, például a szabadkai Mini Pani, a zsablyai Sevo vagy az ürögi Kovačević Borászat kínálatát – az utóbbi már talált magának kínai kereskedelmi partnert. A PRODEXPÓN bemutatkozik a szabadkai Mini Pani, a magyarkanizsai Geneza, a palánkai Nektar, a nagykikindai Banini, a szabadkai Pionir és a törökkanizsai Aleva is.

A tartományi gazdasági, foglalkoztatási és a nemek egyenjogúságával foglalkozó titkárság által létrehozott Legjobb Vajdaságból elnezésű termékcsoport képviselői is jelen vannak: a horgosi Vitamin Horgoš, az újvidéki Promont Group, a járeki DTD Ribarstvo, az Apatini Sörgyár, a topolyai IM Topola, az újvidéki Repro trade, a bácsújfalui (selenčai) Zdravo Organik, a topolyai Žitko AD, az ürögi Vinarija Kovačević, az újvidéki Vinarija Vinum, a dunacsébi (čelarevói) Karlsberg Srbija és a nagybecskereki Dijamant.