2024. május 3., péntek

Modellezőestet szerveztek

Kevés olyan szórakozóhely van a térségünkben, amely a bulik szervezésén kívül a rendezvényeivel közösségépítő szerepet is igyekszik vállalni. A zentai Zen kávézóban megrendezett közéleti estek ez idáig legalábbis bizonyították, hogy kötetlen formában is lehet komoly dolgokról vitatkozni, tapasztalatokat átadni. A közelmúltban pedig a Népi Technika égisze alatt tevékenykedő AERO Modellezőklub számára is bemutatkozási lehetőséget adott a népszerű szórakozóhely.
Újházi Tamás, az estek szervezője lapunknak elmondta, hogy a kezdeményezés ötlete a Népi Technika Mikulás-vásárán merült föl benne, amikor is először találkozott a modellezőkkel, s fültanúja volt annak, ahogyan az aktivitásukról beszélgettek. Tamás szerint ezen az esten a zentaiak közül is sokan betekintést nyerhettek a klub tevékenységébe, s megismerkedhettek a fiatalok által készített, szebbnél szebb és nem utolsósorban működőképes modellekkel. A rendezvényre végül sokan eljöttek, és a hétköznapokon egyébként csendes és nyugodt kávézó tele volt kis repülőket fabrikáló gyermekekkel, de hajók, repülők kicsinyített másolatait is kiállították, a kerthelyiségben kiépített pályán versenyt is szerveztek távirányítású autómodellekkel. Csikós Ferenc, egy idősebb magyarkanizsai modellező pedig belső égésű motorral ellátott, nagyobb méretű terepjáró modelljét is elhozta, amit az utcán próbálhattak ki az érdeklődők – ecsetelte a szervező.
Petrović Igor, a modellezőklub elnöke szerint számukra sokat jelentett a bemutatkozási lehetőség, mivel mostanáig a városban is kevesen tudtak a létezésükről, az estre viszont több olyan zentai is ellátogatott, akiknek odahaza van valamilyen modelljük, illetve maguk is foglalkoznak ezzel a tevékenységgel, de eddig fogalmuk sem volt, hogy kitől kérhetnének tanácsot a hobbijukkal kapcsolatban.
A modellezők következő „ZENdülését” tavasszal, a melegebb idő beálltával szándékozzák megrendezni a kávézó szervezésében, amikor a hajómodelleket is be tudják mutatni a Tiszán vagy a népkerti uszodánál lévő tónál – mesélték a beszélgetőtársaink.