2024. május 3., péntek

Kezdődik a Winteretno

Ingyenes gyermekprogramokkal és esti színházi előadásokkal várják a közönséget két napon át

A Magyar Teátrumi Társaság a Népkör Magyar Művelődési Központtal közösen immár harmadik alkalommal rendezi meg Szabadkán téli kulturális színházi fesztiválját, a Winteretnót, amely során 26-a és 28-a között ingyenes gyermekprogramokkal és esti színházi előadásokkal várják a közönséget.

Teátrumi mocorgó címmel mindhárom nap 10-től 13 óráig játszóházak zajlanak, ez idő alatt gyermekelőadásokra is sor kerül, estefelé pedig az idősebb korosztály is kikapcsolódási tartalomra lelhet.    

A Népkör MMK 26-án, csütörtökön, 10.30-tól mutatja be a Mátyás király mesék zenés, interaktív, történelmi bábjátékot Körmöci Petronella és Lackó Bálint szereplésével, 17 órától pedig a Népkör MMK gyermek- és diákszínjátszó csoportja, a Fabula Rasa Gyermekszínjátszó Grund mutatkozik be Shakespeare Szentivánéji álom című előadásával.

Másnap, 27-én, pénteken, szintén 10.30-tól lesz gyermekelőadás, az érdeklődők ekkor megnézhetik a Ramazuri Bábszínház Lúdas Matyiját, amely a Fazekas Mihály által írt történet megelevenítése bábos, élőszereplős és zenés változatban, 19 órától pedig a Békéscsabai Jókai Színház Visszajössz hozzám Te még, ha jön a nyár... című Szécsi Pál-dalestre kerül sor. Szécsi Pál és Domján Edit legendás szerelmét Komáromi Anett és Nagy Róbert eleveníti fel. 

A fesztivál harmadik napján, 28-án, szombaton, 10.30-tól ugyancsak a Ramazuri Bábszínház lép fel, ezúttal a Ki játszik ilyet? zenés interaktív színházi, bábos és mesefigurás produkcióval, közben pedig farsangi mulatság is lesz. Az esti órákban, 19 órától a Turay Ida Színház Gyorsvonat című produkciójára kerül sor, Koncz Gábor előadásában. A Jászai Mari- és Kossuth-díjas, érdemes művész Buzzati novelláján keresztül saját életét mutatja be.  

A fesztivál folyamán megtekinthető a Földön járó csillagok című kiállítás, amely Kelemen László, az első magyar színtársulat igazgatója születésének 250. és halálának 200. évfordulójára emlékezik.