2024. május 7., kedd
KÉZILABDA

Visszatér a kézilabdás Terminátor

Könnyen megtörténhet, hogy a 44 éves Nenad Peruničić, a Crvena zvezda férfi csapatának edzője pályára lép majd a szerb bajnokságban. A Terminátor becenéven ismert átlövő azért döntött így, hogy segítsen a fiatalokból álló együttesének a bajnokság folytatásában. A bombaerős lövéseiről ismert Peruničić – aki korábban a Kielt, a Magdeburgot, a Barcelonát és a Pick Szegedet erősítette – 2009-ben fejezte be játékos pályafutását, a podgoricai Budućnostban.

A Sport napilap értesülései szerint a játékost szombaton a Belgrádi Kézilabda-szövetségben jegyezték be, s ha minden rendben lesz a licenccel, akkor Nenad Peruničić már a következő hétvégén, a Železničar elleni találkozón pályára léphet.
A visszatérésre elsősorban azért van szükség, mert az edző nyolc játékosára nem számíthat: öten sérültek, hárman eligazoltak. A klub három új játékost (Dragutinović, Ivanović és Živković) szerződtetett, de ez nem elég, így az edző úgy döntött, ő is pályára lép majd, s segít a csapatnak, hogy sikerüljön kiharcolni a bennmaradást.

A Crvena zvezda játékosai azt mondják, annak ellenére, hogy 44 éves, Peruničić erőnlétileg még mindig rendben van: együtt edz a csapattal, a felkészülések során sem a padról nézi az edzéseket, és a lövése még mindig bombaerős. Peruničić visszatérése a marketing szempontjából is sokat jelenthet, hiszen biztos, hogy ha pályára lép, a Crvena zvezda telt ház előtt fogja játszani hazai mérkőzéseit.

A jobbátlövő kétszer volt Európa legjobbja: egyszer a Bidasoával, egyszer pedig a Magdeburggal, s a Bajnokok Ligájában is a legeredményesebb volt: 12 mérkőzésen 122 gólt lőtt, s ebbe nem számítottak bele a hétméteresek. A Kiellel háromszor nyerte meg a német bajnokságot, a Pick Szegeddel pedig 2006-ban Magyar Kupa győztes volt. A jugoszláv válogatottal az 1996-os spanyolországi Európa-bajnokságon, és a három évvel későbbi egyiptomi világbajnokságon is bronzérmes volt.