2024. május 2., csütörtök

Az ötödik hely a cél

A Bajsa Labdarúgóklub csapata az őszi idény kezdetén gyengén szerepelt, de a félszezon második felében siker sikert követett, és végül az ötödik helyet foglalták el a táblázaton. Hét győzelemmel, három döntetlennel és négy vereséggel, 27:16-os gólaránnyal és 24 ponttal tértek pihenőre. A csapat legjobb góllövője Rahić volt nyolc találattal, őt Majoros követte héttel, Drašković ötször talált be az ellenfelek kapujába, míg Latyák négyszer.

A csapatot egy játékos sem hagyta el, a keret maradt a tavalyi, csak az a változás, hogy három fiatal saját neveltünket vettük be a keretbe – mondta a csapatkapitány Boris Drašković, aki sokat segít a klub új edzőjének munkájában, mégpedig Milutin Miroslavnak, aki hosszú éveken keresztül a csapat tagja volt, de komoly sérülése után levizsgázott mint edző, és átvette a Bajsa irányítását, mivel Palágyi Szabolcs volt edző a topolyai TSC csapatát fogja vezetni a bajnokság folytatásában. Drašković azt is elmondta, hogy a csapat fő célja, hogy az ötödik helyen fejezze be a bajnokságot. Az eddigi előkészületek során több barátságos mérkőzést játszott a csapat, és a következő eredmények születtek:

Szegedi VSE–Bajsa 1:6, TSC (Topolya)–Bajsa 2:0, Bácska (Pacsér)–Bajsa 0:0, Obilić (Törökkanizsa)–Bajsa 2:1, Lipar–Bajsa 2:5.

A bajsaiak a bajnokság kezdetéig még a žedniki Preporoddal és a bácskossuthfalvai Slobodával játszanak.

Többre képes a pannóniai IMT csapata

A Pannónia labdarúgócsapata többre képes, mint amit nyújtott a bajnokság első részében, mert a csapatnak jó képességű játékosai vannak, csak az elmúlt időszakban nem úgy jöttek az eredmények, mint az várták. A klub igazgatója, Parág József elmondta, hogy a csapatuk a 10. helyen fejezte be az őszi bajnokságot, és mindössze négy győzelmet aratott, négy döntetlen és hat vereség mellett. A csapat csak 16 gólt lőtt, de 20-at kapott, és 16 pontot gyűjtött össze a tavaszi folytatásra. Az igazgató szerint ez terven aluli eredmény, de komolyan készülnek a tavaszi idényre, és túl vannak néhány barátságos mérkőzésen: Pannónia–Preporod 1:0, Pannónia–Njegoš 1:2, Pannónia–Rusin 4:4, Cservenka–Pannónia 4:3.

Ami a csapat szempontjából lényeges, hogy 12 játékos saját neveltjük, míg öten topolyaiak, szintén öt játékos kúlai, három cservenkai, egy pedig szeghegyi. A gárdának két újonca van, négy játékos pedig elhagyta az egyesületet, de mindemellett úgy tartják, a bajnokság folytatásában képesek lesznek felküzdeni magunkat a táblázat felső részébe.