2024. május 5., vasárnap

Befejeződött a Winteretno fesztivál

Szombaton Koncz Gábor pódiumestjét élvezhette a közönség a szabadkai Népkörben

A határtalan szerelemről szólt a Békéscsabai Jókai Színház Visszajössz hozzám Te még, ha jön a nyár… – Szécsi Pál-dalestje, amelyet az érdeklődők pénteken este láthattak a szabadkai Népkör MMK-ban, a Winteretno fesztiválon. Komáromi Anett és Nagy Róbert telt ház előtt zajló előadását vastapssal jutalmazta a közönség.

Fotó: Molnár Edvárd

Fotó: Molnár Edvárd

Az est folyamán élőben hangoztak el Szécsi Pál legismertebb slágerei. A dalest Szécsi Pál és Domján Edit legendás szerelmét mutatta be. Nagy Róbert és Komáromi Anett a produkciót Szécsi-slágerekre és Szécsi Katalin azon írására fűzte fel, amely megidézte a két legendás személyiség szerelmes hónapjait. Mint ismeretes, a színésznő és az énekes 1972-ben találkozott. Mindketten túl voltak egy sikertelen házasságon. Domján Edit negyven, Szécsi Pál huszonnyolc éves volt. Ennek ellenére kölcsönös szimpátia alakult ki köztük, majd lángoló szerelem. Viszonyuk mindössze néhány hónapig, januártól októberig tartott. Az előadás felelevenítette a szerelmüket, azt a nagyon rövid közös időt, ami adatott nekik. Kapcsolatukra árnyékot vetett Szécsi Pál alkoholizmusa és öngyilkosságra való hajlama, és köztudomású, hogy szakításuk után mindketten önkezűleg vetettek véget az életüknek. Emlékük azonban nem halványult el, rövid és szenvedélyes kapcsolatuk a mai napig is a halhatatlan szerelmet jelenti.

Szombaton Gyorsvonat címmel tartott telt házas pódiumestet Koncz Gábor Kossuth- és Jászai Mari-díjas érdemes művész, rendező, a Halhatatlanok Társulatának örökös tagja. A népszerű, 76 éves

színművész előadásában klasszikus műveket – Walesi bárdok, Toldi X. éneke – és könnyfakasztóan nevettető humoros történeteket is hallhattunk. Dino Buzatti Gyorsvonat című novelláját hallgatva a közönség a művésszel együtt száguldott az Élet képzeletbeli vonatán, és az utas az út végéhez érve rádöbbent arra: az állomásokon, ahol barátok, szerelmek és édesanyja olykor hosszasan várta, többnyire csak perceket töltött el, mindössze néhány sietős szót váltva, hogy rohanjon az újabb állomás, az utolsó felé…Koncz Gábor a tőle megszokott energiával, lendülettel adta elő a szerelmében és sportálmaiban egyszerre csalódott bokszoló történetét, valamint a Kaszkadőr nélkül címmel megjelent önéletrajzi kötetéből is megismerhettünk egy részletet. A közönség kétszer visszatapsolta a művészt.

Ezzel a pódiumesttel zárult a Winteretno, a Népkör és a Magyar Teátrumi Társaság téli kulturális fesztiválja.