2024. április 28., vasárnap

Újságíródíj a Képes Ifjúságnak

A VMÚE szakmai elismeréseit, a Napleány díjjal együtt március 11-én adják át Zentán

A Vajdasági Magyar Újságírók Egyesületének elnöksége hétfői szabadkai ülésén döntést hozott az Év Újságírója díjakról. A szakmai elismeréseket a vajdasági magyar médiumok szerkesztőségeitől beérkezett javaslatok alapján ezúttal is öt kategóriában osztják ki.

Írott sajtó kategóriájában a megjelenésének 70. évfordulóját ünneplő Képes Ifjúság, az elektronikus médiumok közül pedig a Szabadkai Rádió magyar műsorainak szerkesztősége érdemelte ki a rangos elismerést. A legjobb pályakezdőnek, fiatal újságírónak járó díjat Madár Anikó, az Újvidéki Rádió magyar szerkesztőségének újságírója kapja. A szórványban tevékenykedő sajtóorgánumok közül a zombori székhelyű Dunatáj hetilap szerkesztőségét jutalmazzák, az életműdíjat pedig Horváth Andrásnak, napilapunk nyugalmazott újságírójának ítélték oda.

A VMÚE szakmai elismeréseit, a Napleány díjjal együtt március 11-én, este hat órakor, a Zentai Múzeumban adják át. A rendezvényt közösen szervezi a VMÚE, a Vajdasági Magyar Művelődési Szövetség és a Napleány díj kuratóriuma.