2024. május 4., szombat

Telt házas programok

A Winteretno fesztivál idén is minden korosztályhoz szólt

A közönség óriási érdeklődése övezte a Winteretnot, a szabadkai Népkör Magyar Művelődési Központ és a budapesti székhelyű Magyar Teátrumi Társaság háromnapos téli kulturális fesztiválját, amelyet immár harmadik éve rendeztek meg.

Minden rendezvény telt házas volt. A zárónapon, szombaton este Koncz Gábor Kossuth-díjas művészt kétszer tapsolta vissza a közönség.

--Rendkívül sikeres együttműködés alakult ki a Népkörrel. A közönség visszajelzései azt igazolták, jó programokat hoztunk Szabadkára, többen is megkérdezték, ugye, jövőre is tervezünk hasonló műsorokat bemutatni – hallottuk Huszár Mártától, a Magyar Teátrumi Társaság titkárságának egyik vezetőjétől. Mint kérdésünkre elmondta, a szervezet egyik fontos küldetése a kultúra határok nélküli közvetítése. Erdélybe is nagy örömmel látogatnak el minden év júliusában, hogy részt vegyenek programjaikkal a tusványosi fesztiválon . A szabadkai Winteretno arculatát a Népkör vezetőivel már az első évben meghatározták, és ez be is vált, arra törekszenek, hogy minden korosztály megtalálja a hozzá közel álló programot. Számos kiemelkedő művész járt az elmúlt három év alatt a Winteretno Fesztiválon, nagyon szívesen jönnek, mert fantasztikusan jó a közönség.

Bodrogi Hajnalka, a fesztivál egyik szervezője azt emelte ki, hogy évről évre több szabadkait vonz a Winteretno fesztivál. A Népkör minden egyes fesztivál szervezésekor arra törekszik, hogy a legkisebbektől a legidősebbekig mindenki találjon kedvére való programot. A gyermekeknek szóló programok közül a Ramazuri Bábszínház produkcióját emelte ki, akik játéktárukból interaktív, kreatív játékokat hoztak, ezeket a gyerekek ki is próbálhatták, játszhattak a bábokkal, sőt a bábszínház munkatársai segítségével bábokat is készíthettek, amelyeket haza is vihettek. Nagy sikert aratott a Békéscsabai Jókai Színház művészeinek közreműködésében tolmácsolt Szécsi Pál dalest, amely sokak kedvence volt a szabadkaiak közül is, és a Koncz Gábor pódiumest után is azt kérdezték tőlünk, hogy jövőre is megszervezzük-e a fesztivált.

A fesztivál minden programjára a belépés díjtalan, a Magyar Teátrumi Társaság pályázik anyagi fedezetért, illetve ha kell, saját forrásaiból pótolja a hiányzó részt.