2024. május 4., szombat

Gazdaság

Elvennék a csábító százmilliókat

Sorra érkeznek a figyelmeztetések Moszkvából azok után, hogy felmerült: az Egyesült Államok és az EU ráteheti a kezét a területükön befagyasztott orosz állami vagyonra. Azokra az összegekre, amelyeket az Ukrajna elleni orosz agresszió miatt Moszkva ellen bevezetett szankciókkal összhangban zároltak.

Csomagosztás május 20-ától

A Köztársasági Nyugdíj- és Rokkantbiztosítási Alap (PIO) közölte: Május 29-én lezárult a szolidaritási segélycsomagokra való jelentkezés időszaka, 30-án a nyugdíjas-egyesületek hirdetőtábláin és a PIO kirendeltségeiben kitűzték a rangsort. Az igénylők a jelentkezési határidő lejártától számított 8 napon belül panasszal élhetnek, melyről a Szerbiai Nyugdíjas Szövetség és Függetlenség Nyugdíjas-egyesület tagjaiból álló bizottságok döntenek.
pixabay.com

Hol dolgoznak a legtöbben?

Szerbiában tavaly a januártól áprilisig tartó időszakban 2,36 millió foglalkoztatottat jegyeztek, ebből több mint harmada, azaz 841.079 személy Belgrádban dolgozott – közölte a Köztársasági Statisz...
pixabay.com

Kedden kezdődik a nyugdíjak kifizetése

A Köztársasági Nyugdíj- és Rokkantbiztosítási Alap (PIO) május 1-je és 6-a között az ünnepekre való tekintettel nem dolgozik, ezért a nyugdíjak kifizetése is késik – írja a 021.rs hírportál.
pixabay.com

Egyre több a turista

Az első három hónapban Szerbiában 10 százalékkal több turista volt, mint egy évvel ezelőtt.

Vagyonbevallás május 15-éig

Az állami tisztviselők vagyon bevallásának határideje 2024. május 15-e – közölte weboldalán a Korrupcióellenes Ügynökség.