2024. május 4., szombat

Többé nem lesz tabu a felesleges dolgozók száma?

Nemsokára pontosabb információkat tesz közzé a kormány a közszférában alkalmazott munkaerő-felesleg számáról – nyilatkozta tegnap Kori Udovički közigazgatási és helyi önkormányzati miniszter a gazdasági fórumon.

– Az első adatok már megérkeztek a minisztériumba, viszont pontos feldolgozásuk még várat magára – nyilatkozta a tárcavezető azon a panelbeszélgetésen, amelyen a gazdasági fejlesztésről és a közigazgatás racionalizációjáról egyeztettek a részvevők.

Mint megjegyezte, a Világbankkal közösen végzi a kormány a közszférai adminisztráció ésszerűsítését, amely hosszú folyamat és nem szabad elodázni.

A megkezdett reformfolyamatokban Tony Blair, volt brit kormányfő tanácsadói ügynöksége segít, méghozzá a prioritások meghatározásában és megvalósításában is.

– Egy olyan országot kell létrehozni, amelyben megéri invesztálni a külföldi befektetőknek, mivel nélkülözhetetlenek a nagyobb invesztíciók a gazdaság fejlődéséhez – hangsúlyozta Udovički.

Végül a tárcavezető arról is szólt, hogy a 2000-es változások után több olyan ügynökség is létrejött, amely a helyzet ésszerűsítésén fáradozott, de nem járt sikerrel.