2024. május 3., péntek
VÍZILABDA

Vége a szerbiai álmoknak

Az eredmények úgy alakulnak, hogy a vízilabda-Euroliga hatos döntőjében két-két magyar (Eger és Szolnok) és horvát (Jug és Primorje), valamint egy olasz csapat, a Pro Recco vehet részt a címvédő és vendéglátó Barceloneta társaságában. Az Eger szoros meccsen nyert rangadót a kragujevaci Radnički ellen, és négypontos, perdöntőnek is nevezhető előnyt szerzett. A másik szerbiai gárda, a Partizan hiába győzte le a Spandaut, már régen elveszítette esélyét az erős B csoportban, ahol a következő körben a Szolnok az éllovasok rangadóján a Jugot fogadja. A Szolnoknak nem akadt különösebb gondja Isztambulban, és a laza védelmek találkozóján vendéglátójával együtt gólparádét rendezett.

A 7. fordulóban, március 25-én a Radnički a Bresciát fogadja, a Partizan a Primorje vendége, az Eger pedig az Olympiakoszhoz utazik.

Az Eurokupában a feltételezett döntő lesz műsoron a két nápolyi gárda, a Posillipo és az Acquachiara részvételével.

Euroliga, 6. forduló, A csoport: Eger–Radnički 7:6, Barceloneta–Olympiakosz 12:8, Brescia–Pro Recco 5:6. A sorrend: Pro Recco 18, Eger 10, Barceloneta 8, Radnički 6, Brescia 5, Olympiakosz 4. B csoport: Partizan–Spandau 8:6, Jug–Primorje 9:6, Galatasaray–Szolnok 12:17. A sorrend: Szolnok 15, Jug 15, Primorje 12, Partizan 6, Galatasaray 3, Spandau 3.

Eurokupa, elődöntő, visszavágók: Mornar–Acquachiara 7:7, Posillipo–Steaua 8:5.