2024. május 5., vasárnap
TENISZ

Novak nyitja a meccset

A világelső Novak Đoković és a ranglistán 158. Mate Delić találkozója nyitja ma 13 órakor Kraljevón a Davis-kupa 1. fordulójának egyik rangadóját a vendéglátó szerb és a horvát válogatott között. A második egyéni mérkőzésen a ranglistán 41. Viktor Troicki a 18 éves tehetséggel, a ranglistán 61. Borna Ćorićtyal játszik. Szombaton 14 órakor a párosok lépnek pályára, vasárnap 13 órától pedig a két záró egyéni lesz műsoron. Szerbia esélyesnek számít, ám ha Troicki ma nem győzi le Ćorićot, a párosok még érdekessé és izgalmassá tehetik a találkozót, amelyre az egyelőre még nem bizonyított jegyüzérkedési botrány is rányomta a bélyegét, ami miatt szerdán a szerb válogatott nyilvános edzést tartott, hogy mindazok, akik eleve nem juthattak jegyhez, élőben is láthassák a szerb válogatott tagjait. Ezzel a lehetőséggel mintegy 3000 kraljevói élt.

Az első forduló párjai: Németország–Franciaország, Nagy-Britannia–USA, Csehország–Ausztrália, Kazahsztán–Olaszország, Argentína–Brazília, Szerbia–Horvátország, Kanada–Japán, Belgium–Svájc.

Magyarország válogatottja az euro-afrikai zóna II. csoportjának meccsén Győrött Moldovát fogadja.

Ana Ivanović könnyen győzte le Monterreyben a francia Pauline Parmentier-t, míg Babos Tímea számára, mivel veszített az olasz Sara Errani ellen, a 2. fordulóban ért véget a torna. Ivanović a negyeddöntőben a niši származású francia Kristina Mladenovićtyal játszik, akivel hivatalos meccsen még nem mérkőztek.

A kis tornákon a szerbiai teniszezők, valamint egy magyar is nyert, és bejutottak a negyeddöntőbe. Sarm es-Sejkben Vojislava Lukić ellenfele feladása után győzte le a horvát Petra Granićot, az elődöntőért pedig a 15 éves cseh Markéta Vondroušová következik. A férfitornán Nikola Milojević és Marko Tepavac is könnyen győztek. Milojević a négyért az orosz Alekszej Vatutinnal, Tepavac pedig a svéd színekben szereplő Miloš Sekulićtyal játszhat. Antalyában a magyar Jani Réka három játszmában verte a szlovák Lenka Jurikovát, s az elődöntőért német vagy fehérorosz riválissal találkozik.

MONTERREY. – A női torna selejtezőjének 2. fordulójában: Ivanović–Parmentier 6:3, 6:2, Errani–Babos 6:3, 6:3, Rybáriková–Hercog 7:5, 3:6, 7:6, Mladenović–Zvonareva 6:4, 6:2.

KUALA LUMPUR. – A női torna 2. fordulójában: Dulgheru–Duan 6:4, 6:1, Görges–Kozlova 6:1, 6:2, Nara–Linette 7:5, 5:7, 7:6, Hsze–Egucsi 6:3, 3:6, 6:0, Witthöft–Koukalova 7:6, 6:0.

SARM ES-SEJK. – A futureres 2. fordulójában: Milojević–Gabb 6:2, 6:3, Tepavac–Nedelko 6:1, 6:0, nők, 2. forduló: Lukić–Granic 3:2 – feladás.

ANTALYA. – A női ITF-torna 2. fordulójában: Jani–Jurikova 1:6, 6:3, 7:5.