2024. május 18., szombat

Futás a nyúl után

Húsvétra készülődtek Horgoson
Megvannak a piros tojások

Megvannak a piros tojások

Tojásfestéssel, csokitojás-vadászattal és testmozgással telt a vasárnap délután a horgosi Fészek Nagycsaládosok Egyesületének köszönhetően, akik másodszor szervezték meg a Húsvéti nyuszi futás elnevezésű rendezvényüket. Ahogyan előző években, ezúttal is óriási volt az érdeklődés, több mint száz gyerek gyűlt össze, akiket javarészt szüleik vittek magukkal a falu szélén álló Túrú-tanyára. Fellépett a szabadkai Napsugár bábcsoport, valamint a szegedi Pepi bohóc és társai gondoskodtak a hangulatról, akik már nem először járnak Horgoson.

– Egy hajdújárási rendezvényen ismerkedtünk meg az itteni szervezőkkel, s akkor kértek meg, hogy esetleg ide is átjönnénk-e. A Mikulás-napi műsor után a húsvéti rendezvényükre is meghívtak. Ahogy Magyarországon, úgy itt is anyagi problémákkal küzdenek, de mivel gyerekekről van szó, így most önkéntesen, társadalmi munka címén jöttünk el. Hoztunk hangtechnikát és játékfoglalkozást, ami a mozgásról szól – mondta Csenki József, alias Pepi bohóc.

A zenés-tréfás bohócműsor pedig jó bemelegítés volt a futáshoz, amelyhez idén is Kovács István, a futónagykövet asszisztált, aki nemcsak a futást, a mozgást jött népszerűsíteni, hanem madáretetés és faültetés is volt a programban.

– A madáretetéshez ilyenkor már úgymond késő van, hiszen télen fontos, hogy élelemmel lássuk el őket, de mindenesetre nem ártunk vele, ha erre is felhívjuk a figyelmet – mondta Kovács István.

A madarakon kívül a gyerekek sem maradtak éhen, ezúttal csupa egészséges friss zöldség és gyümölcs várta őket, hogy a nyuszihoz hasonlóan répát, retket és almát fogyasszanak. A nyuszi pedig jó motivációt jelentett, hiszen a legkisebbek is örömmel fogyasztották önmagában a nyers zöldséget, gyümölcsöt. Amíg a kisebbek mozogtak, játszottak, a nagyobbak papírtojásokat díszítettek, amelyek aztán felkerültek a húsvéti fára. A legérdekesebb rész ezúttal is a tojásvadászat volt, a csokitojásokat ugyanis a gyerekeknek kellett felkutatniuk a tanyát körbevevő fák és bokrok tövében, de a nap végén mindenki édességcsomaggal térhetett haza.