2024. április 28., vasárnap

Különbözőek mégis egyformák

Kiállítás és előadás a Szabadkai Gyermekszínházban

Március 31-én 11 órától a Szabadkai Gyermekszínházban tartják meg idén a Különbözőek mégis egyformák húsvéti ünnepi, eladással egybekötött kiállítást, amelyet az idén egy előadással gazdagítottak a szervezők. A Žarko Zrenjanin Általános és Középiskola, a Gerontológiai Központ és a Dositej Obradović Speciális Iskolaközpont tizenegyedik alkalommal szervezi meg a kiállítást, amelyhez az idén a Kolevka Gyermekotthon védencei is csatlakoztak.

Dragana Vučković, a Žarko Zrenjanin Általános és Középiskola igazgatónője elmondta, az elmúlt évek tapasztalata, hogy ez a rendezvény feltölti energiával a tanulókat és az iskolában dolgozók mindegyikét, hiszen ilyenkor érzik a közösség támogatását, azt, hogy őket is elfogadják olyannak, amilyenek.

Az előadásban tánccal részt vesznek a Kolevka védencei, a Hófehérke és a hét törpe című előadást adják elő az iskolaközpont tanulói, valamint fellép a csaknem 80 tagú inkluzív kórus is. A programban több mint száz gyermek szerepel, a kiállításon pedig megtalálják a már megszokott kézműves tárgyakat, amelyeknek nagy része most a húsvéti ünnepkörhöz kapcsolódik.

Az előadás mindenki számára ingyenes, a kiállított tárgyakból pedig jelképes összegért vásárolhatnak az érdeklődők.