2024. május 1., szerda

Zenta

Idén először állítottak májusfát Zenta központjában (Fotó: Herédi Krisztián)

Éltetni és továbbvinni

A májusi ünnepekkel szorosan összekapcsolódik a májusfaállítás. Ezt a hagyományt pár évvel ezelőtt kezdték el feleleveníteni Zentán is.
Móra István ME és Kevi Tehetségpont

Tehetségnapot tartottak Keviben

A Móra István Művelődési Egyesület a helybeli Tehetségponttal karöltve az idén is tehetségnapot rendezett a legkisebbek és a szüleik számára. – Ezúttal művészetekkel foglalkoztunk, amit hagyományá...

Rendkívüli véradás és egészségnap

A Nemzetközi Vöröskereszt zentai szervezete a Zentai Cukorbetegek Egyesületével karöltve május 3-án, pénteken, a Vöröskereszt irodahelyiségeiben délelőtt Egészségnapot szervez, amely keretében, délelőtt 9 és 11 óra között az érdeklődők számára  ingyenes vércukorszint-, choleszterol- és vérnyomásméréseket végeznek. Ezzel párhuzamosan, délig rendkívüli véradási akciót is megrendeznek, amire szeretettel várják a község területén élő önkéntes véradókat.

Majálisozási lehetőség a zentai lovastanyán

Május elsején a reggeli órákban muzsikaszóra ébrednek majd a zentaiak, ugyanis a Táltos Lovas Klub tagjai a Tornyosi úton lévő lovastanyától elindulva, rendőri felvezetéssel járják majd körbe a várost és ébresztik fel a még alvó lakosokat. Novák Károly, az egyesület elnöke napilapunknak nyilatkozva elmondta, hogy ezt követően a lovastanyán majálisozási lehetőséget biztosítanak mindenkinek, hogy a társaságukkal sütögetéssel, főzéssel, barátkozással töltsék el a munka ünnepét.