2024. április 27., szombat
TENISZ

Đoković könnyen lett elődöntős

Novak Đokovićnak a harmadik monte-carlói meccs sem jelentett különösebb gondot, és az US Open horvát bajnoka, Marin Čilić sem okozott fejfájást. Novak könnyű kétjátszmás győzelmet aratott, amivel elődöntős lett, és szombaton Rafael Nadallal a döntőért mérkőzik. A pénteki győzelem azt jelenti, hogy Đoković további 10 ponttal növelte előnyét Roger Federerrel szemben, a horvát ellen pedig 12. győzelmét jegyezte ugyanannyi meccsen. A szombati mérkőzés biztosan igényesebb lesz, hisz Nadallal a tavalyi Roland Garros óta nem játszott, és 19:23 a mérlege.

Az elődöntő másik meccsén szombaton Tomáš Berdych és Gael Monfils találkoznak. A cseh csak hét játék ideig volt a pályán és 5:2-re vezetett, amikor a kanadai Miloš Raonić sérülésre hivatkozva feladta a csatát, a francia pedig váratlanul könnyen és fölényesen múlta felül az elmúlt napokban három remekbe szabott győzelmet aratott bolgár Grigor Dimitrovot.

A szerbiai női teniszválogatott

A szerbiai női teniszválogatott

A Fed-kupa második világcsoportja feltöltéséért játszik szombaton Újvidéken Szerbia és Paraguay női teniszválogatottja. A műsor a SPENS nagytermében 13 órakor kezdődik, a tegnap megejtett sorsolás szerint pedig az első meccset Aleksandra Krunić vívja a vendégek legjobbjával, Veronica Cepede Roiggal. A nap második meccsén Ana Ivanović és Montserrat Gonzalez találkoznak. Vasárnap az Ivanović–Cepede és Krunić–Gonzalez egyesek, valamint a Janković, Jorović–Cepede, Gonzalez páros következnek, azzal, hogy a kapitányok joga, legkésőbb egy órával a meccs előtt, a cserelehetőség. Noha a még mindig sérüléssel bajlódó Jelena Janković egyesben nem szerepel, Szerbia a találkozó kimondott esélyese.

A hétvégén nagyüzem lesz a Fed-kupában, hisz három szinten összesen tíz meccset tartanak meg. Az elődöntőben Csehország Franciaországot, Oroszország pedig Németországot látja vendégül. A Világcsoport I minősítőjében az Olaszország–USA-, Hollandia–Ausztrália-, Lengyelország–Svájc- és Kanada–Románia-mérkőzések lesznek műsoron, a Világcsoport II selejtezőjében pedig a Szerbia–Paraguay-meccsen kívül a Szlovákia–Svédország-, Japán–Fehéroroszország- és Argentína–Spanyolország-találkozókat tartják meg.

Elődöntős lett a mersini challengeren Filip Krajinović,aki csak két játékot engedélyezett a francia Constant Lestiennenek, a döntőért pedig szombaton a török Marcel Ilhan és a román Victor Hanescu mérkőzésének továbbjutójával találkozik.

MONTE-CARLO. – A férfitorna nyolcaddöntőjében: Ferrer–Simon 6:2, 6:7, 6:1, negyeddöntő: ĐokovićČilić6:0, 6:3, Nadal–Ferrer 6:4, 5:7, 6:2, Berdych–Raonić 5:2 – feladás, Monfils–Dimitrov 6:1, 6:3.

BOGOTA. – A női torna 2. fordulójában: Svedova–Vickery 6:0, 6:2, Glushko–Panova 6:4, 6:2, Duque–Maria 6:4, 6:4, Puig–Gibbs 6:4, 6:2.

MERSIN. – A challenger negyeddöntőjében: Krajinović–Lestienne 6:2, 6:0.